– Frp skygget banen

Kroken og omegn bydelsråd reagerer på at Frp ikke stilte på folkemøtet om skytebane i Kjoselvdalen.

BLINKET UT: 19. juni i år vedtok kommunestyret med stort flertall Kjoselvdalen som byens nye store skytebane. Foto: Ronald Johansen

REAGERER: Leder Svein-Erik Pettersen i Kroken og omegn bydelsråd. Foto: Jahangir Akash

nyheter

– Det var Frp, med byråd Britt Hege Alvarstein i spissen, som hadde regien for å få den planlagte skytebanen flyttet fra Simavika til Kjoselvdalen. Da burde hun – eller i det minste noen andre fra Fremskrittspartiet – ha stilt på folkemøtet og svart for seg. Men det var ingen til stede, sier leder Svein-Erik Pettersen i Kroken og omegn bydelsråd.

LES OGSÅ: Kommunen stilt til veggs

– Har kostet dyrt

Han viser til at det på møtet på Tønsnes skytterhus onsdag kveld kom fram at kommunen ikke har bevilget penger til anleggsaktivitet neste år, og at hele prosessen med ny skytterbane i Tromsø har kostet skattebetalerne flerfoldige millioner.

Skytterhuset var fullsatt da kommunen presenterte sin foreløpige utredning om blant annet støy, forurensing og sikkerhet. Ifølge kommunen blir den nåværende skytebanen i Kjoselvdalen utvidet med 400 x 400 meter.

LES OGSÅ: Her blir det skytebane

– Ikke valgkamp

Byråd for byutvikling, Britt Hege Alvarstein, vedgår at hun gikk i bresjen for å få flyttet skytebaneplanene bort fra Simavika – området der byens drikkevannskilde ligger. Hun påpeker imidlertid at skytebanesaken nå ligger under byråd for finans – som var til stede på folkemøtet onsdag.

– Jeg bruker å gå på folkemøter når det er saker som ligger under Byutvikling, men jeg synes ikke det er naturlig å gå på folkemøter for å drive valgkamp. Folkemøter holdes for å informere, sier Alvarstein, som opplyser at hun dessuten har ferie for tiden.