Det er med underlige følelser jeg står her ved Jørn-Christians båre og skal målbære noen ord og tanker på vegne av alle oss som hadde Jørn-Christian som sjef.

Først og fremst er både jeg og alle medarbeiderne i Mediehuset iTromsø preget av stor sorg. At et ungt menneske på 41 år blir rammet av en ilter kreftsykdom og bare i løpet av måneder er borte for oss for alltid, er så brutalt at det knapt er til å forstå.

I Mediehuset iTromsø skjønte vi den siste tiden at slutten nærmet seg for sjefen vår. Han begynte å arbeide igjen mandag 1. september etter mange måneders sykemelding. Vi så alle hvor preget Jørn-Christian var av sykdommen. Han nektet imidlertid å gi opp.

Men etter bare en uke måtte han kapitulere. Han forlot kontoret for siste gang. Tilbake sto redaktørstolen. Tom. Og det gjør den i dag, og. Fryktelig tom.

Jørn-Christian tiltrådte som ansvarlig redaktør i det som het Bladet Tromsø 19. november i 2009. Noe av det første han gjorde, var å endre navnet på avvise til iTromsø for å samordne navnet både på papirutgaven og på nettutgaven. Han så at den digitale alderen tok igjen papiralderen og at fremtiden krevde kraftige digitale grep.

8. oktober i fjor dro han i gang et digitalt prosjekt som hadde – og har – ett mål: Å gjøre Mediehuset iTromsø til en av de største og viktigste nettavisene i Nord-Norge.

Med finstilt fokus og et klart og målrettet lederskap fra Jørn-Christians side, ble tankegangen hos alle oss i redaksjonen og salgsavdelingen snudd om fra hovedfokus på papirutgaven til digital først. Jørn-Christian så at skulle Mediehuset iTromsø overleve i en stadig mer presset og omskiftelig hverdag, var det det digitale som måtte ha hovedfokus.

Paradoksalt nok var det på dagen ett år etter at digitalprosjektet startet at Jørn-Christian gikk bort. 8. oktober ble en merkelig dag i mediehuset. I ene øyeblikk satt vi i fellesskap og nøt en felles lunsj for å markere at det var ett år siden JCs prosjekt startet.

Bare noen minutter etter at lunsjen var over, kom meldingen om at Jørn-Christian var gått bort. Det var en fryktelig melding å få, selv om alle visste at kreftsykdommen hans gjorde at dagen måtte komme.

Jørn-Christian har betydd mye for iTromsø de årene han har sittet ved roret. Ikke bare har vi mistet en sjef med gode strategiske evner. Vi har også mistet en god arbeidskamerat som alltid var tilgjengelig for oss ansatte. En kollega som hadde et utpreget lyst og godt humør. Men også en leder som kunne si klart ifra når han mente vi burde strekke oss lenger for raskere å nå de resultatene vi alle strebet etter.

Det er derfor usigelig trist å stå her og vite at Jørn-Christian er borte for alltid. I Mediehuset iTromsø vil vi savne han og hans evne til å se hvilken kurs et mediehus som vårt må ha. Men samtidig lover vi å styre videre i Jørn-Christians ånd. Og vi lover å tenke på Jørn-Christian hver gang vi når de målene han staket ut for oss.

I respekt og ærbødighet for vår kjære kollega, lyser vi fred over Jørn-Christian Skoglunds minne.

Hvil i fred, JC.