Beboerne som har postnummer 9016 er de som har den høyeste gjennomsnittlige inntekten i hele Tromsø kommune. De tjener i snitt nesten 200.000 kroner mer enn beboerne som bor på Sjursnes – innehaverne av postnummer 9030 er nemlig de som i snitt tjener minst i hele kommunen.

– Det er et veldig flott område å bo i, og det er jo veldig mange fine eneboliger her også. Så det overrasker meg ikke at folk i området tjener mye penger, sier Andreas Hildonen (35) når iTromsø møter på ham utenfor huset hans i Draugen 32 på Workinnmarka.

Store forskjeller

Beboerne med postnummer 9016 tjener i snitt 391.635 kroner i året. Disse blir tett etterfulgt av postnummer 9013 på Fagereng, som kan skilte med en snittinntekt på 383.744. Hildonen og samboeren var imidlertid aldri i tvil om hvor de skulle kjøpe bolig.

– Det er jo et fantastisk område. Det er sentrumsnært, det er kort avstand til marka, vi har flott utsikt, og ikke minst så har vi flotte naboer. Jeg tror ikke vi kunne bodd på et annet sted og vært lykkeligere, fastslår 35-åringen.

Hederlig 3.-plass

Ned til neste postnummer på lista etter Fagereng-området er det et betraktelig større gap. Hele 60.000 kroner skiller Fagereng og 3.-plassen på lista, Elverhøy. Der tjener beboerne i snitt 329.759 kroner – uten at det er noe å henge med hodet for.

Få eneboligsalg

Andreas Hildonen, som selv jobber hos DNB i Tromsø, mener boligomsettingen er en indikasjon på hvorfor innbyggerne på Workinnmarka har den høyeste snittinntekten i Tromsø kommune.

– Gjennom jobben min i banken så får jeg litt oversikt over hvilke typer boliger som det omsettes for. Det er jo ikke alle boligene i nabolaget som er såkalte millionboliger, og det omsettes for det meste 2- og 3-roms leiligheter i dette området for tiden, hevder Hildonen.

Hvis man lurer på hvilket område som har lavest snittinntekt blant sine beboere på Tromsøya, så er det sentrumsområdet med postnummer 9008 – der tjener de i snitt 249.975.