Ungdommens musikkUngdommens musikkmesterskap (UMM) arrangeres for 13. gang i år og det er niende gang det arrangeres en slik regional finale i Tromsø. Det var mange påmeldte i ulike klasser, og juryen hadde mange gode kandidater å velge mellom.

LES OGSÅ: De vil til topps i internasjonal tevling

- De som gikk videre er Elias Skogdal på fagott i klasse tre, Sara Belic på fiolin i klasse en, samt Dingaan Shabalaar som spiller trompet i klasse fire, forteller  forklarer Ulla Hansen, prosjektlederkoordinator ved Tromsø Kulturskole.

Elias Skogdal (18) har spilt fagott i 10 år. Han har også tidligere gått videre i konkurransen, og synes det er artig å konkurrere med resten av landet.

– Jeg har vært med før og i fjor gikk jeg videre til Oslo. Det artig å få vist seg fram, særlig hvis man kommer videre, og så er det artig å få den konsertopplevelsen, sier Skogdal.

Tidligere var UMM et mesterskap utelukkende for pianister, sangere og strykere. Nå er det flere musikalske grener og i år er det solistklasser for strykere, treblåsere, messingblåsere, sangere og gitarister. Videre er konkurransen åpen for duoer og ensembler, slik den er hvert år.

Juryen som vurderte kandidatene i tromsø består av Håkon Stødle, Karen Aukner og Wenche Maria Jentoft.

FORNØYD: Ulla Hansen, prosjektlederkoordinator ved Tromsø Kulturskole, er fornøyd med årets deltagere. Foto: Marte Gilstad