Det var jentelus og pubertet som ble satt i søkelyset når operagruppen Fanfaronene avholdt barneoperaforestilling i teaterkafeen på Hålogaland Teater.

– Dette er en mulighet til å få barna til å leke seg inn i operaverdenen. På denne måten blir de kanskje inspirerte til å bli teaterutøvere selv, men de får også muligheten til å oppdage opera som uttrykksform, sier teaterdirektør Beate Stang Aas, som for anledningen overværer forestillingen som representant for operaforbundet.

Barnevennlig

Det er nemlig operaforbundet som står bak lørdagens begivenheter i teaterkaffen. Noen som i hvert fall er takknemlige for akkurat det er familien Frydenlund. Familiefar Sten Ivar Frydenlund har nemlig tatt med seg tre teaterfrelste døtre på forestilling denne lørdags ettermiddagen.

– Det er utrolig gøy at de får til dette. Vi har vært her mye ellers også på teater, og synes det er en god tradisjon på teatret her for å lage gode forestillinger. Så dette setter vi veldig pris på, sier Frydenlund.

Skuespillerspire

Også datteren Tuva Frydenlund stemmer i, og sier at det var en svært flott forestilling. Selv har hun spilt barneteater på HT tidligere, og har blant annet spilt i stykket ”Den uendelige historien.” Likevel synes hun det er akkurat like artig å se på teater som det er å spille i det selv.

– Jeg har jo vært her og sett på forskjellige teaterstykker mange ganger, og det er noe jeg liker veldig godt, forteller Tuva Frydenlund.

Og når hun skal oppsummere stykket så er det ikke så vanskelig å komme på det beste med hele forestillingen.

– Det var veldig morsomt når hun sa at hun ikke ville flytte til Trondhjem fordi hun hadde bart, sier hun og ler.

Seriøst

Lørdagens forestilling hadde nemlig tatt for seg tunge tema som pubertet og kjønnsforestillinger. Det føltes imidlertid aldri som om det ble for mye av det gode, da skuespillerne evnet å holde en lett og morsom tone.

– Jeg synes det beste av alt med forestillingen er at de evner å ta barna seriøst, samtidig som det er veldig morsomt, mener pappa Frydenlund.

Teatergruppen Fanfaronene består av Camilla Revholdt (sopran), Ingvild Storhaug (alt) og Marita Vårdal Igelkjøn (piano).

Strålende fornøyde: Agate Frydenlud, Sten Ivar Frydenlund, Katinka Frydenlund, og Tuva Frydenlund var kjempefornøyde med lørdagens forestilling.