Tromsø HK 29 - Bardu 26:

– Vi kan slå Bravo

Tromsø HK fortsetter å imponere. I dag slo man Bardu 29–26 i en jevnspilt affære, og fulgte dermed opp seieren fra forrige kamp. Det betyr at laget står med full pott etter to kamper.

– Vi er jo kjempefornøyd med det. Vi har ikke noe uttalt mål om å vinne denne serien, det handler kun om å utvikle spillerne, sier Tromsø HK-trener Åse Lysnes.

Topplassering

Hennes datter, Guro Kristoffersen Lysnes, var nok en gang sentral og banket inn 11 mål for de rødkledde. Hun har svært god tro på det purunge Tromsø-laget.

– Jeg tror vi kan være med å kjempe om en topplasering, sier THK-toppscoreren.

– Kan dere slå Bravo?

– Når vi får spilt enda flere kamper og vi blir enda mer samspilt, så er det ingenting som tilsier at vi ikke skal klare det. Vi kommer til å være underdogs mot dem, men jeg tror det kan gå, sier Lysnes.

6. desember er det duket for det spennende byoppgjøret, der THK tar imot storesøster Bravo i Tromsøhallen.

– De har rutinerte og etablerte spillere i stallen, men den kampen er ikke noe vi har fokus på akkurat nå, sier Åse Lysnes.

Nødvendig rutine

De unge håndballjentene har fått en pangstart, men slurvet på slutten i begge omganger. I første omgang gikk man fra 13–8 til 15–13 og i andre omgang fra 27–21 til sluttresultatet 29–26.

– Vi har en del bom på mål, men vi er jo veldig sliten. Det har også litt med rutinen, for vi har et ungt lag mens Bardu har flere rutinerte og eldre spillere, sier Guro Kristoffersen Lysnes.

Dermed satt man innpå Tone Muladal for å ro seieren i land. Muladal har spilt håndball i en årrekke og innehar den rutinen som mangler i laget.

– Jeg tror det er veldig viktig at et lag har noen med erfaring, sier Muladal.

For mye respekt

THK er sterke fremover på banen anført av Ingrid Kildalsen og Guro Kristoffersen Lysnes. Likevel så var det en del rusk i forsvaret – og spesielt en spiller hadde man i overkant respekt for. U-landslagsspilleren og venstrekant på Bardu, Camilla Dolmseth, sto for halvparten av målene til bortelaget og var en konstant trussel kampen gjennom.

– Vi lar henne få herje altfor mye og vi fryktet nok henne. Spesielt i første omgang scorer hun mål hun ikke skal score, sier Guro Kristoffersen Lysnes.