Hun er bare 16 år, men hun har allerede rukket å bli en bøssebærer-veteran etter å ha gått med moren sin hvert år siden hun var ti år gammel. Likevel tror hun det blir fint å gå sammen med ei venninne også.

– Det blir fint å slippe maset til mamma om at jeg må gå fortere, sier Moldestad spøkefullt.

Kan være skummelt

Men det er likevel litt alvor inne i bildet. Selv om de fleste tar imot bøssebærerne med store smil og åpne armer, så er det ikke alltid de oppfører seg like bra.

– Av og til så har det vært noen som har bedt oss vente inne i gangen eller enda lenger inn i huset, og da sa vi bare høflig nei. Men det er klart at noen kan virke litt skumle av og til, selv om det som regel bare virker sånn, sier 16-åringen.

Moldestad sier videre at de fåtalls ubehagelige episodene ikke er noe som er med på å prege henne, men der og da føles det ikke så veldig greit.

– Man kan jo gå å tenke litt på det etterpå, og så sier man kanskje ifra til andre om at det var noe skummelt som skjedde.

Selv om det har vært noen litt ekle opplevelser under TV-aksjonen tidligere, så legger det ingen demper på årets begivenhet for Moldestad. Grunnen til at hun er med og går som bøssebærer år etter år er nemlig såre enkel: Folk er så koselige og glade når hun kommer for å banke på døren.

Gir råd

Også områdeleder for Stakkevollan, Johanne Henriksen, medgir at noen tar imot bøssebærerne på en måte som ikke er like hyggelig som de andre. Hun forteller at de prøver å gi gode råd til bøssebærerne slik at de kan håndtere situasjonen på en god måte.

– Folk er forskjellige, og det er noen som ikke er så veldig hyggelige når bøssebærerne kommer på døra. Derfor råder vi blant annet de yngste til å enten gå med foreldre eller flere sammen, slik at de føler seg trygge og har støtten som de trenger til å løse utfordringene på en god måte, hevder Henriksen.

Også hun er imidlertid kjapp til å presisere at de aller fleste er veldig hyggelige når de frivillige dukker opp på døren deres. – Og det ser vi jo også hvert år. Folk er både glade og svært villige til å hjelpe. Ta bare nærbutikken her på Stakkevollan – jeg spurte om vi kunne få litt kaffe til bøssebærerne og endte opp med å dra fra butikken med vogna full av kaffe, boller og saft.