– En forskningskonferanse for kunstnere, det høres kanskje umiddelbart litt merkelig ut, men det er faktisk sant, sier dekan Kjell Magne Mælen ved det Det kunstfaglige fakultet (UiT).

I tidsrommet 21.–23. oktober avholdes konferansen Artistic Research Forum i Tromsø. Det er en årlig kunstfaglig konferanse der i år 150 kunstnere møtes for å presentere ulike kunstneriske prosjekter, ofte i en kreativ og kunstnerisk form.

Norge har et eget forskningsråd for kunstenere i akademia som deler ut stipendier og prosjektstøtte til fremtredende kunstnere for at de skal kunne fordype seg i sine spesialiteter og reflektere over prosess og innhold. Konferansen arrangeres av Program for kunstnerisk utviklingsarbeid og Kunstfaglig fakultet.

– Artistic Research Forum gir kunstnere muligheten til drive kunstnerisk utviklingsarbeid, utvikle et utviklingsmiljø innen faget og bygge bruer mellom tverrfaglige retninger. Dette er derfor en veldig viktig konferanse for kunstmiljøet i Norge, og det er veldig spennende at vi år har fått den til Tromsø, avslutter Mælen.