Naturlig nok har han og noen få andre i UNN-systemet vært klar over at det var en lege fra UNN i Harstad som ble smittet av ebola i Sierra Leone.

- Vi har vært bekymret lenge, men er nå lettet på hennes og familens vegne, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

Ifølge Ingebrigtsen har ikke UNN blitt bedt om å bistå Ullevål i behandlingen av Michalsen.

Beredskapsplan

- Ullevål ville uansett ikke hatt behov for noen bistand i behandlingen av én pasient. Vi har fokusert på vårt eget arbeid her oppe, sier Ingebrigtsen.

Han kan opplyse om UNN er i ferd med å oppdatere sin beredskapsplan for tilfeller av smittsomme sykdommer som ebola.

- Vi har flere isolat ved UNN som da vil fungere godt. Og siden ebola er smittsomt må vi nok se i øynene at det også vil komme tilfeller til oss. Da vil vi være i stand til å ta i mot dem og gi den behandlingen de trenger, sier Ingebrigtsen.

Respekt

I dag er han imildertid mest glad for at det har gått bra med Michalsen. Han ønsker også å understreke hvor stolt han er over den innsatsen som hun har gjort i tiden før hun ble syk.

- Det er fint at det finnes ansatte ved UNN som ser nødvendigheten i å yte hjelp når det er behov for det og stiller opp på denne måten, sier Ingebrigtsen.

- Det står respekt av innsatsen hennes, fortsetter han.

Ifølge Ingebrigtsen har UNN lang tradisjon i å legge til rette for at deres ansatte kan bistå i humanitært arbeid.

Solidarisk sykehus

- Vi ønsker å være solidariske med de som har det vanskelig, men da er vi selvfølgelig avhengige av at noen er villige til å reise ut.

Han mener denne episoden viser hvor viktig innsatsen til leger som Michalsen er, og det skal ikke bli vanskeligere å få innvilget permisjon.

- Tvert i mot. På dagens pressekonferanse oppsummerte Silje utfordringene som verdenssamfunnet står ovenfor, sier Ingebrigtsen.

I disse dager foregår det som kjent et arbeid med å rekruttere helsepersonell til å bekjempe ebolaepidemien i Vest-Afrika.

- Flere ansatte ved UNN har uttrykt interesse, men vi vet ennå ikke hvor mange det er snakk om som blir å reise, avslutter Inebgrigtsen.