For en gangs skyld er det ikke stresset som preger sluttspurten på Barfotrevyen.

– Vi tenkte vi skulle begynne å skrive før vi kom i gang med selve øvingen, så nå har vi et godt forsprang, sier en bemerkelsesverdig avslappet hovedinstruktør, Sondre René Pedersen.

Kriminalmysterium

Derfor kunne de allerede på mandag arrangere gjennomkjøring av revyen for hele produksjonsstaben. Og ut fra lattersalvene hørtes det ut som om produktet falt i smak. Den røde tråden i årets revy er et kriminalmysterium. Den gamle dama på Polaria-busstoppet er nemlig forsvunnet. Det faller på CSI-agent Bengt spilt av Sindre Arder Skildheim (15) å løse mysteriet.

– Det har vært mye jobb. Sene kvelder og tidlig på morgenkvisten, men man kommer seg jo utover dagen, sier Skildheim med et tappert smil.

Utfordring

Han har satt pris på utfordringene den røde tråden har skapt.

– Det var noe nytt og vi har hatt mye artig med temaet. Dessuten handler det jo om en karakter som har vært en utfordring å holde på gjennom forestillingen, fortsetter han.

Sammen med Pernille Sandøy (14) er dette andre gang Skildheim står på scenen for Barfotrevyen selv om de begge har vært med alle årene de har gått på Langnes. Sandøy er klar på hva hun foretrekker.

Overraskelse

– Det er selvfølgelig artigst å stå på scenen. I år har det vært kjempemorsomt og vi har kost oss masse, sier Sandøy til iTromsø.

Pedersen berømmer de unge skuespillerne.

– Vi holder et høyt nivå i år. Dessuten har vi et kjempebra band som kan spille alt vi måtte ønske, sier han.

Og det er kanskje en forutsetning for den revyen han og skuespillerne har lagt opp til.

– Det er en veldig musikalsk revy med mange sangnumre. Dessuten har vi en veldig uvanlig og stor overraskelse i åpningen, frister Pedersen.

Og hvor har det blitt av den gamle dama? Det får bare de som ser Barfotrevyen som har premiere på onsdag, vite.

BURGER KING: Her har de ansatte ved Burger King fått inn en bestilling på en fiskeburger. Det har ikke skjedd før. Resultatet kan du se på våre nettsider. FOTO: PIA ENGMAN
FORSVUNNET: Denne gamle dama, også kjent som kunstverket "Passasjer", har forsvunnet. Hvem kan ha tatt det? Foto: LARS ÅKE ANDERSEN