Røymo har bedt ordfører Jens Johan Hjort sette saken på dagsorden når kommunestyret samles neste uke. Den forespørselen har hun foreløpig ikke fått svar på.

– Vi står altså i fare for å havne i skifteretten med et selskap der kommunen er største eier. Det er en svært alvorlig sak, og i en slik krise bør byrådet være åpen med informasjon til kommunestyret. Dagene går, og det er nå en uke siden jeg ba om at saken kommer opp, sier Røymo.

Gjennomgang

Hun mener Tromsø kommunes omdømme og tillit må stå i fokus, og at det er høye forventninger til hvordan kommunen forvalter sitt eierskap i sjakkselskapet. Hun vil også ha svar på hva som underveis er gjort for å justere selskapets økonomi i forhold til faktiske inntekter.

– Det er nødvendig at det gjøres en grundig gjennomgang av årsakene til budsjettsprekken, hvilken informasjon som var tilgjengelig for hvem på hvilket tidspunkt, og hvilke grep som ble tatt da man skjønte at ekstrabevillingen over statsbudsjettet ikke var nok, sier Røymo.

Hun ber videre om at saken settes på sakskartet, og at den blir viet tilstrekkelig med tid til en grundig og ryddig gjennomgang.

Krever orientering

Både Gunhild Johansen i SV og Ingvald Olsen i Rødt, deler Røymos oppfatning. De mener saken må settes på dagsorden foran neste ukes kommunestyremøte, før det eventuelt blir åpnet en konkurs i Chess Olympiad Tromsø 2014 AS.

– Hva endeliktet til sjakkselskapet blir, vil ha stor betydning for fremtidige arrangement her i byen. Vi har nå en alvorlig situasjon der mange bedrifter som har gitt gode rabatter og utsettelser av tilgodehavende, føler seg ført bak lyset, sier Olsen.

Vil få svar

Ordfører Jens Johan Hjort kan forsikre at saken vil bli behandlet på kommunestyremøtet, men sier han ikke har tatt stilling til i hvilken form.

– Jeg vil legge opp til at denne saken blir gjenstand for behandling på kommunestyremøtet neste uke. Nå er det flere måter å gjøre det på, om det blir ved interpellasjon, som muntlig spørsmål, skriftlig spørsmål eller om det blir en orientering, sier Hjort.

Hva han lander på, blir avgjort av hvilke andre saker som står på kartet, og hvor mye tid som er til rådighet.

– Vi har halvannen time til spørsmål, så hvis det ikke er andre spørsmål som tar lang tid, kan det holde. Det er noe jeg må ta stilling til, men jeg kan forsikre at saken vil bli behandlet, sier Hjort.