Etter å ha sittet som nestleder det siste året, ble Tromsø-jenta Ingvild Karine Sandmo valgt inn som første kvinnelige leder i Start Norge på ti år.Samtidig blir hun den første lederen som blir valgt inn nord for Trondheim.

Med seg i ledelsen får hun i tillegg Iben Catrin Christiansen som også kommer fra Tromsø.

Vil sette Tromsø på kartet

Start Norge er en studentorganisasjon som gjennom frivillig arbeid jobber med å fremme innovasjon og entreprenørskap blant studenter i hele landet. Organisasjonen er delt opp i 19 lokallag, og Start UiTs innsats det siste året er blitt godt lagt merke til nasjonalt, i følge avtroppende leder i Start Norge, Ådne Stenberg Vik.

– Det er ikke tilfeldig at hovedledelsen nå får to tromsøværinger i de viktigste vervene. Jeg har hatt gleden av å jobbe med Ingvild i ett år nå, og jeg kan trygt si at det ikke finnes en bedre overtaker til ledervervet enn nettopp henne, sier Stenberg Vik.

Innovasjon viktig

Som Start Norges nye leder blir Sandmo ansvarlig for den daglige driften og blir organisasjonens ansikt utad. Nå ønsker hun å benytte muligheten til fremme innovasjon og entreprenørskap både på Universitetet i Tromsø og i resten av landet.

– Mange har et feilaktig inntrykk av at Start kun er aktuelt for økonomilinjene. Det inntrykket ønsker jeg å forandre, da innovasjon og utvikling er viktig innenfor absolutt alle studieretninger. Alt fra geologistudenter til sykepleiere er velkomne hos oss, og jeg tror at de vil ha stort utbytte av det, avslutter Sandmo.