Søndag kveld var Ingebrigtsen på hytta i Skibotn da engelen åpenbarte seg for ham.

– Jeg skulle egentlig bare ut i noen minutter for å se om det var nordlys ute. Det endte med et par timer i bare crocs og t-skjorte, skriver han i en e-post til iTromsø.

Ikke vant til

Som så mange andre legger han ut bilder på Facebook. Så også denne gang, men da han la bildet ut på to grupper den ivrige hobbyfotografen ofte benytter seg av, tok det av.

– Det kom likes og kommentarer veldig kjapt, og en god stund kunne jeg nesten ikke bruke facebooken fordi det var ”varsler” over hele skjermen. I løpet av bare noen få timer begynte det å nærme seg 1000 likes. Det er noe jeg ikke er vant til.

Eksplosjon

Ifølge Ingebrigtsen har vel til sammen 2000 personer likt bildet hans på gruppene ”Nordiske naturfotografer” og ”Unge fotografer Norge”.

– Noen har også allerede informert om at de nå vil ha dette bildet hjemme på veggen sin. Og slikt gir både motivasjon og stor glede til meg som fotograf!

De siste årene har nordlyset vært et yndet motiv for Ingebrigtsen, men dette bildet skiller seg ut i fotoalbumet hans.

– Dette er den første skikkelige eksplosjonen jeg har opplevd på himmelen, og ingenting annet kan måle seg med dette så langt. Regner med at dette bildet og denne fototuren vil motivere meg til å dra ut oftere!

I kommentarfeltet på bildet hans er det flere som skriver at de ser en engel i nordlyset, mens andre ser en kolibri.

- Selv syntes jeg jo aller først selv at det så ut som en fugl. Kunne liksom se nebbet og vingene. Men når jeg begynte å få så mye kommentarer på at det lignet en engel, måtte jeg se nærmere og kan forstå den konklusjonen. Dermed fikk da også bildet navnet "The Northern Angel" eller på norsk "Den dansende engelen".

Jakten på det beste

Selv om Ingebrigtsen nå har sikret seg et mesterverk av et nordlysbilde, akter han ikke å gi seg med dette.

– Det er nå engang slik med nordlyset at man aldri vet hva man får, og uansett hvor mange gode bilder man får går man alltid videre med tanken om å ta et enda bedre bilde! For sånn er det, mye vil ha mer, og jakten på det beste bildet vil alltid fortsette!