– Opp gjennom tidene til den dag i dag har det blitt lagt lokk på enkelte deler av familiehistorien. Her i nord er det spesielt samiske, kvenske og tyske aner som er blitt visket vekk når familiehistorien fortelles videre. Det er derfor veldig mye spennende og ukjent som kan dukke opp dersom man tar en grundigere titt på familietreet, forteller leder i DIS-Tromsø, Steinar Hjemås.

Lørdag 25. oktober arrangeres det åpen slektsforskerdag på Statsarkivet i Tromsø der DIS-Tromsø blant annet vil gi innføring av slektsforskning på nett.

Slektsforskning i Tromsø

Ifølge DIS er slektsforskning en av nordmenns mest utbredte hobbyer. De fleste slektsforskere arbeider som regel alene, og av den grunn er det nå at DIS-Tromsø arrangerer åpen slektsforskerdag for å skape mulighet for kontakt og samarbeid mellom slektshistorieinteresserte.

DIS-Tromsø er et lokallag under DIS-Nord som representerer alle slektshistoriebaserte distriktslag i Troms og Finnmark. Lokallaget i Tromsø har for tiden 185 medlemmer og har god plass til mange flere.

– Slektsforskning er en veldig spennende og interessant hobby. Det er noe som alle kan lære seg, og vi hjelper gjerne alle som ønsker å komme seg i gang. Vi har en overvekt av eldre medlemmer, men vi ønsker også yngre folk hjertelig velkommen. Etter at jeg begynte med slektsforskning, er det eneste jeg angrer på at jeg ikke kom i gang med dette tidligere, forteller nestleder i DIS-Tromsø, Tom Arild Kristiansen.

Spennende foredrag

I løpet av dagen vil det også bli holdt flere foredrag rundt årets tema, ”Det skjedde i 1814”.

– Foredragene holdes av særs dyktige og kunnskapsrike forelesere. Det vil bli fokusert på lokale forhold, hvordan vanlige mennesker opplevde tiden rundt 1814, de valg som ble gjennomført og mindre på dem som faktisk kom seg til Eidsvold. Årets arrangement i Tromsø er større enn noen gang tidligere og vi håper at alle interesserte tar en tur innom Statsarkivet for en spennende og innholdsrik dag, avslutter leder Hjemås.