For to uker siden skrev iTromsø om tyveriet av viltkameraet til Tine Marie Hagelin i Ishavskysten friluftsråd. Kameraet var satt opp for å dokumentere hvor mye søppel som drives inn i Rekvika i løpet av vinteren.

– Jeg merket at jeg ikke fikk inn noen bilder på e-posten min, så jeg tok turen ut til Rekvika for å sjekke. Da var kameraet borte, sier Hagelin som da var veldig skuffet over at folk ikke kunne la kameraet stå i fred.

På plass

Men etter at iTromsø skrev om saken, hvor Hagelin ba de skyldige enten legge på plass kameraet igjen eller komme med det på Rådhuset, ringte plutselig telefonen.

– En mann ringte å sa at sønnen hans kanskje hadde vært litt uheldig å revet ned kameraet hennes. Jeg forklarte at han nok ikke hadde det ettersom det var stjålet. Da forklarte han at han sto med det i hånda der og da, sier Hagelin som mistenker at en angrende tyv har lagt igjen kameraet der han fant det.

Finneren var Gabriel Eriksen (4) som var på tur med familien sin i Rekvika. Faren hans trodde først det var han som hadde revet ned kameraet og tok raskt affære med å ringe å beklage.

– Jeg fikk ikke kjeft av henne. Og hun ble veldig glad, sier Harald Øverli Eriksen, som raskt skjønte hvilke kamera det var snakk om.

– Jeg har selv vært ute i felten å plassert ut lignende kameraer i forbindelse med kartlegging av snøskred, sier Øverli Eriksen som roser prosjektet til Hagelin.

Skal opp igjen

Etter å ha fått igjen kameraet fra en angrende tyv og en nysgjerrig fireåring, har nå Hagelin fått igjen troen på ærlige mennesker, og skal nå sette ut kameraet igjen for å dokumentere søppelflyt i Rekvika.

– Jeg må kanskje skrive litt mer info under kameraet slik at folk ikke tror vi spionerer på dem. Når folk ser at det er til et fint formål vil de kanskje la det være. Eller så må jeg kanskje sette opp et kamera som overvåker viltkameraet, sier Hagelin med et smil.

REKVIKA: Slik ser Rekvika ut fra Tines viltkamera