Kommunaldirektør Øystein Nermo bekrefter at stevningen er kommet. Ut over det ønsker han ikke å kommentere saken fordi den er unntatt offentlighet.

Også taus

Nils Ove Sollid er heller ikke snakkesalig. Han viser til sine prosessfullmektiger i NITO. Her gjør Stine Haukebø det klart at hun ikke ønsker å uttale seg på det nåværende tidspunkt.

I stevningen legger Sollid ned påstand om at oppsigelsen av ham ikke er gyldig og at han derfor skal gjeninnsettes i stillingen som brannsjef. Det vil underveis også bli snakk om erstatning.

Kjent med

Nord-Troms tingrett har allerede god kjennskap til tvisten mellom Sollid og kommunen. Sist domstolen var involvert, behandlet dommeren en begjæring om å stå i jobben i oppsigelsestiden som gikk ut 1. oktober.

Den videre gangen i den sivile prosessen vil innebære megling med begge parter til stede. Dersom det ikke blir oppnådd enighet, vil saken rulle i rettssalene.

Ble gransket

Våren 2012 startet KomRev Nord sine undersøkelser. Blant annet ble Sollids dobbeltrolle som kommunalt ansatt og eier av eget firma gjennomgått.

Underveis utarbeidet det kommunale foretaket fire rapporter. De ble brukt som grunnlag da kommunen valgte å si opp brannsjefen.