Mellom russefester og rampestreker har årets russekull funnet plass til en helt ny temadag – en rosa dag.

– Vi gjør dette fordi vi vil være med å skape oppmerksomhet rundt rosa sløyfe-aksjonen, sier russepresident Nikolai Winsnes på Kongsbakken videregående skole.

– Dette skjer på alle de videregående skolene i byen samtidig, så vi skaper også et samhold mellom russen før russetida, sier han.

For anledningen var han kledd i rosa bukser og genser, men han var langt fra den som dro strikken lengst i klesveien.

Send dine #russenbryrsæ bilder til nettdesk@itromso.no!

Morgenkåpe på bussen

Brynjar Andersen Saus gikk for et helrosa antrekk med komplimenterende sminke, mens Hans Klausen valgte en rosa morgenkåpe for anledningen.

– Det var interessant å bussen til skolen i morges. Jeg fikk noen rare blikk, sier Klausen.

August Solvang lot seg heller ikke skremme av en rosa dag, men måtte lete lenge etter et passende antrekk.

– Jeg hadde ikke et veldig godt utvalg av rosa klær i skapet, så jeg måtte på Fretex for å finne en rosa singlet, sier han.

Vennegjengen er opptatt av å vise at de bryr seg, og med konkurranseinstinktet på plass er det om å gjøre å overgå hverandre i rosa bekledning.

– Det er litt rivalisering mellom skolene og klassene, og jeg er ganske sikker på at vi har vunnet overlegent, mener Solvang.

Oppmerksomhet til Rosa sløyfe-aksjonen er likevel viktigst.

– Med en rosa temadag vil vi skape mer oppmerksomhet rundt en viktig sak og aksjon som vi alle engasjerer oss i. I tillegg er det jo veldig artig, sier Saus.

Imponert

Geir Ringvold og Elisabeth Sundkvist i Kreftforeningen er overveldet over russens engasjement.

– Hvem skulle trodd at samfunnets mest uglesette gruppe, altså russen, skulle få til et så stort arrangement over hele byen på så kort tid. Det er helt utrolig mange som er kledd i rosa, og mange av dem ser helt forferdelige ut, men det er utrolig morsomt, sier Ringvold.

Det var russen selv som tok initiativ til dagen, og Kreftforeningen ble invitert for å kunne bringe litt faglig tyngde inn i temadagen.

– Jeg er enormt imponert over russen sitt engasjement i brystkreftsaken, og det betyr enormt mye for oss i Kreftforeningen, sier Ringvold.