Grunneier Thor-Erik Jensen i Jonas Lies gate 45 frykter at tomtegrunnen hans raser ut i nabotomta som i dag står som et åpent sår i landskapet. I tillegg krever han at sikringsgjerdet flyttes sånn at han kan bruke hele eiendommen sin.

Snøproblemer

Sikringsgjerdet står nå tre meter inne på eiendommen. Det fører til at han ikke får brukt to parkeringsplasser i tillegg til at det gjør det vanskelig å snu biler på plattingen.

– Under befaring utført med representanter fra kommunen og Solligården Eiendomsutvikling ble vi lovet at sikringsgjerdet skulle flyttes ut på kanten av muren, slik at vi igjen kunne benytte vårt område fullt ut, skriver Jensen i et brev til kommunen.

Han stiller også spørsmål ved hvor han skal gjøre av snøen som legger seg på plattingen ettersom arealet er sterkt redusert og ikke gjør det mulig å samle opp snømasser.

Kjenner seg ikke igjen

– Når det gjelder sikring mot ytterligere utrasing skjer det ingen ting. Vår platting synker fortsatt sakte, men sikkert videre nedover. Vi ber vennligst om at tiltak mot ytterligere utrasing iverksettes umiddelbart, og at sikringsgjerdet flyttes i henhold til avtale.

Jensen har dokumentert forholdene med to bilder som ligger ved brevet til kommunen.

Idar Gabrielsen i Solligården Eiendomsutvikling AS, som i dag eier Mellomveien 39, stiller seg litt uforstående til kritikken. Han viser til at han har engasjert Multiconsult til å prosjektere sikring av tomta i Mellomveien 39, et arbeid de er i gang med.

– Jeg kjenner meg ikke helt igjen i din beskrivelse. Vi kan ikke engasjere entreprenør til sikringsarbeidet før sikringen er prosjektert, og beskrivelse av arbeidet foreligger. Vi kan ikke flytte gjerdet ut på kanten før den er sikret, skriver Gabrielsen i sitt svar til Thor-Erik Jensen og kommunen.

Så raskt som mulig

Han mener sikringsarbeidet skulle vært utført av forrige tiltakshaver.

– Denne tomta skulle vært sikret for lenge siden av forrige eier og utførende entreprenør. Når de ikke tar ansvar, har vi meddelt at vi vil besørge dette utført så raskt som mulig for tidligere eiers regning. Dette blir gjort så raskt som overhodet mulig fra vår side, heter det i brevet.

SPERRES INNE: Dette sikringsgjerdet vil eier av Jonas Lies gate 45 ha flyttet bort fra eiendommen sin. Foto: Privat
SYNKER: Betongplattingen til grunnereieren i Jonas Lies gate 45 synker etter utgravingen i Mellomveien 39. Foto: Privat