– Det er kanskje ikke så mange som har et godt forhold til tromsøpalmen, men det har vi. Den er vakker, sterk og rå og mange forbinder den med byen vår. I løpet av fredag og lørdag vil den prege The Edge både på inn- og utsiden og jeg tror det vil bli godt lagt merke til, forteller Marit Bårdsen.

Norgesmesterskap

Bårdsen er lokalansvarlig for NM i blomsterdekorering som skal arrangeres på The Edge på fredag og lørdag. Dekoreringen med tromsøpalmen utføres av lokallaget i Tromsø og er tenkt som en morsom, kreativ og kunstnerisk markering på at mesterskapet skal arrangeres nettopp i Tromsø.

– Det er veldig viktig for blomsterdekoreringsfaget i nord at mesterskapet holdes i Tromsø. Vi håper at mesterskapet skal bidra til at vi får vist fram faget for omverdenen og skape interesse og kunnskap for det arbeidet som vi utfører, sier Bårdsen.

I løpet av fredags kveld og lørdag vil 28 blomsterdekoratører fra hele landet komme for å gjøre opp om tittelen «Norges beste blomsterdekoratør».

– Mange vil få seg en overraskelse

– Å bli blomsterdekoratør i Norge krever en fire år lang utdannelse, det er det mange som ikke er klar over. Det er et krevende håndarbeid som stiller mange krav til dekoratøren. Blomsterdekorasjoner følger folk helt fra dåp til begravelse, så det er mange som har nytte av dekoratørenes arbeid selv om man ikke tenker over det, sier Bårdsen.

NM beskrives av Norsk Blomsterhandlerforbund som årets faglige høydepunkt for bransjen. Gamle og nye teknikker, trender farger og kombinasjoner vises fram for publikum og meddekoratører. De beste deltakerne vil ofte få prestisjefulle oppdrag både i inn- og utland som følge av deltakelsen og publikum vil også få muligheten til å stemme fram sin egen favoritt.

Årets mesterskap er det første som arrangeres i Tromsø på 12 år, og Bårdsen håper at tromsøværingene griper muligheten til å komme og se på før det går like mange år til neste gang mesterskapet kommer til byen.

– Mange av dekorasjonene kan beskrives som fargesprakende kunstverk som publikum neppe hadde sett for seg at var mulig å skape av blomster. Jeg tror at mange vil gå herfra med ordentlig «wow-opplevelse» dersom de kommer innom og tar en titt, smiler Bårdsen avslutningsvis.