Derfor stilte han opp til prøvespilling da Fabelfjord torsdag ettermiddag inviterte til åpen audition. Under de granskende blikkene fra regissør Endre Skandfer og Merete Korsberg Dalsbø, daglig leder i Fabelfjord, måtte han leke seg foran kamera.

– Jeg syntes det gikk bra og det var ikke skummelt, sier Mathias til iTromsø etter at prøvespillingen hans var over.

Monsterverden

Dunderly er Endre Lund Eriksens monsterverden som han har skrevet flere bøker fra. Og når Dunderly tar steget fra bokform til animasjonsfilm er det bare naturlig at illustratøren Endre Skandfer setter seg i regissørstolen.

– Det er viktig å finne de rette skuespillerne til karakterene. Selv om det ikke er så mye dialog må vi finne den rette energien i lydene og de få replikkene som er i filmen, forklarer Skandfer.

På torsdagens prøvespilling var de på leting etter stemmer til karakterene Modika, Lex og Bulder.

– Enkelte unger tar karakterene med en gang og overrasker oss. Det er artig, sier Skandfer før han kaller inn nestemann.

Elsker å prate

Lenger ned i etasjene finner vi søskenparet Matja Sofie (8) og Teodor Aron Bentzen Storvik (11) som venter på at det skal bli deres tur.

– Jeg elsker å prate, slår Matja fast.

Teodor kjenner ikke til Dunderly, mens Matja erklærer seg selv som ekspert.

– Jeg har ei bok hjemme så jeg vet mye, sier hun selvsikkert.

Langfilm

I februar begynner produksjonen og filmen skal være ferdig til høsten 2015. Fabelfjord satser først på en kortfilm på sju minutter.

– Men vi ønsker jo å realisere et langfilmprosjekt, forklarer Dalbø.

Hun mener det er det neste naturlige steget for Dunderly-universet. I tillegg til bøkene har det også blitt utviklet spill, pedagogisk materiell, apper og kosedyr.

– Det blir vanskelig å velge skuespillere. Det har vært mange flinke og dessuten kom det jo dobbelt så mange som vi hadde forventet, avslutter Dalsbø.

SOMMERFUGLER I MAGEN: Vilde Solheim (11), Sofie Haugslett Johansen (11) og Ida Haugslett Johansen (8) venter på tur. Ida er ikke nervøs, mens Vilde og Sofie kjenner på sommerfuglene i magen. Foto: Tom Benjaminsen
ELSKER Å PRATE: Matja Sofie Bentzen Storvik (8) er den fødte stjerne. Her på mor Sofie Bentzens fang. Storebror Teodor er mer forsiktig, men gleder seg til å prøve noe nytt selv om han er litt nervøs. Foto: Tom Benjaminsen
LEKER: Regissør Endre Skandfer leker seg med ungene for å finne de riktige skuespillerne til karakterene. Foto: Tom Benjaminsen