I morgen kan det være duket for opprykksjubel på Alfheim.

Sist gang det skjedde, scoret Bjørn Johansen og Ole Andreas Nilsen målene da Aalesund ble slått 2-1 i nest siste serierunde.

– Den scoringen er høyt oppe på lista. Det var en begivenhet som sitter i minnet, sier ”Bummen”, 12 år etter den magiske oktoberdagen i 2002.

To år tidligere tegnet han seg for to scoringer i Champions League for Helsingborg.

– Det er noe med hjemmebane, følelsene og rammen som var her. Akkurat der og da vil jeg påstå at scoringen mot Aalesund ga en lykkefølelse som overgikk følelsen jeg hadde av å score i Champions League.

SE HVORDAN OPPRYKKET BLE FEIRET!

33-millionersklubben

Han husker godt presset TIL følte på gjennom hele sesongen da de kom ned etter 16 år på øverste nivå.

– Vi ble presentert som ”33-millionersklubben” (henvisning til budsjettet, journ.anm.) når vi reiste rundt på andre arenaer. Forventningene var at dette skulle vi klare, alt annet ville være en skandale., erindrer Bjørn Johansen.

– Det kjente vi på gjennom hele sesongen, samtidig som vi fikk tøff kamp hele veien av Sandefjord og Aalesund som var gode den sesongen.

– Tror du TIL har følt på det samme presset i år?

– Det tror jeg. Det er naturlig som nedrykket fra eliteserien og mye det samme laget. Da er presset der, og sånn sett er reisen ganske lik.

”Bummen” tror også årets TIL-utgave innfrir.

– De har en god sjanse i morgen og en redningsplanke mot HamKam. Rykker de opp, så har de innfridd. De har variert i prestasjonene, som de vet selv, men et opprykk er et opprkk, og det er fantastisk.

Opprykkskongen

Trond Johansen var trener da TIL rykket opp i 2002. I 1985 var det han som scoret da TIL sikret sitt første opprykk til toppdivisjonen noensinne.

– For meg er 23. oktober ensbetydende med seieren på Melløs og 19. oktober med opprykkskampen mot Aalesund. Det blir merkedatoer for meg, sier ”Slegga”.

– Det å oppleve et opprykk eller en cupfinale er ting som både publikum og mennesker husker og husker i lang tid. Det er noe man har jobbet og slitt for i lang tid, fortsetter han.

Søndag skal den doble opprykkshelten nyte dagen som tilskuer. Kanskje kan sønnen Jonas bli opprykkshelten for TIL denne gang?

–Det hadde vært kjempeartig. Men for TIL sin del er det nok ikke nøye i det hele tatt hvem som scorer. Det handler om å score nok til å vinne eller ta poeng som sikrer opprykk, sier Trond Johansen.

– Hut dere til Alfheim!

Og avslutter med en liten appell:

– Nå får vi se hvem som virkelig bryr seg om TIL. De som ikke møter på Alfheim på søndag trenger ikke å komme hvis det bli eliteseriefotball neste år heller, utfordrer Trond Johansen spøkefullt.

Og de gamle opprykksheltene tror på reprise:

– De må vise fra første spark av at dette kampen skal vinne. Da får du med deg publikum og det kommer garantert til å gå bra, spår Trond Johansen.

LYKKE: – Jeg husker veldig god hvor jeg sto. Det var akkurat herfra, med venstrefoten, sier Bjørn ”Bummen” Johansen og legger ned ballen på samme plass som han skjøt TIL til opprykk i 2002. Foto: Lars Eidissen