Movemberentusiastene Frode Høybakk Lien, Morten Haugli og Odd-Rune Devold teller dager til november gjør sitt inntog i årets kalender, men gleder seg kanskje mest til slutten av måneden. 29. november arrangerer de Tromsøs aller første Movemberkonsert på Driv. På line-upen står Climax Course, Snö, Kissing Miss Lizzy, Ohmwork, The Pony Incident, Bad County Officials, The Wolves og Outlastet, og alle bandene får cirka 30 minutter hver på SNN-scenen på Driv. I tillegg vil den årlige bartekåringen finne sted på konserten.

– Vi gleder oss sinnssykt mye, sier Høybakk Lien, før movemberkollega Haugli raskt følger opp:

– Men vi har mye planlegging igjen! Vi kommer til å være ferdige med planleggingen når vi går hjem fra festen.

Les også: Nøkkelen til den perfekte bart

Problematisk lyd

Øverst på lista over utfordringer står nemlig en lydmann til konserten. Devold har allerede kontaktet en mengde lydmenn, men har foreløpig ikke lykkes i å hanke inn noen.

– Det er viktig for oss å kunne stille med en lydmann som yter bandene som stiller opp gratis for saken rettferdighet, sier Devold.

– Jeg utlover herved en real bartekos til den lydmannen eller lydkvinnen som kommer inn som vår redning, legger Haugli til, og retter på svampebarten han har med seg for anledningen. Det er nemlig ikke lov til å begynne å spare hår på overleppa før 1. november.

Les også: Bedømmer byen barskeste barter

Store navn

De tre innrømmer at de begynte jakten på band til veldedighetskonserten lovlig sent, og på grunn av dårlig tid har trioen gått glipp av flere store navn.

– Mest bittert var det kanskje at vi akkurat gikk glipp av Violet Road på grunn av litt sen planlegging, men de har jo donert alt de kan av band-effekter som et plaster på såret, sier Haugli.

– Og så er vi veldig fornøyde med de bandene vi kan skilte med nå. Det er fantastisk at de stiller opp gratis, og vi har fortsatt noen navn vi jobber med, så line-upen kan utvides enda mer, sier Høybakk Lien.

Næringslivet i byen har nesten blitt satt på hodet når trioen har samlet inn auksjonsobjekter og sponsormidler de siste månedene, og alle tre er lamslått over giverviljen.

– Vi betaler for eksempel ikke en krone for å holde konserten. Driv har satt ned leieprisen til en symbolsk sum, og dette får vi dekket inn av sponsormidler fra Sn@kk. Billettene trykkes gratis opp av Bokstavhuset, så når vi begynner å selge billetter 1. november er veldig stolte over at hele billettprisen går uavkortet til Movember-saken, sier Devold.