For tiden lader regionlaget opp til sesongstart i 25–26 grader på ferieøya Mallorca.

Et par av løperne på årets regionlag kjemper seg tilbake fra langvarig sykdom og har ikke all verdens forventninger, mens andre kan håpe på gode plasseringer i NM og uttak til verdenscup og U23-VM.

I kategorien verdenscupkandidater stiller Snorri Einarsson og Morten Harjo Pettersen i første rekke. Men man kan heller ikke utelukke Silje Theodorsen og sprinteren Eivind Krane Heimdal.

– Får vi med to stykker er det veldig bra, og Morten og Snorri er jo de to som har fått gå verdenscup før. Med Silje er det vanskelig å si. Klart hun har en sjanse (på nasjonal kvote), men jeg vil ikke si at det er utpreget mål. Det vil være en bonus i hennes første år som senior. Det samme gjelder Eivind som kan fort kan være med i en diskusjon til sprinten i Drammen, sier trener for Team Nord-Norge, Jostein Vinjerui.

Silje Theodorsen sa dette til iTromsø nylig:

– Målet i år er å utvikle meg som skiløper. Jeg har ingen konkrete målsettinger, for jeg aner rett og slett ikke hvor jeg står, men det er et mål i det fjerne om å komme med til U23-VM.

Ulike mål

Slik vurderer Vinjerui løperne før årets sesong:

Snorri Einarsson (28):

– Målet er Skandinavisk Cup og komme tilbake å kjempe om topplasseringer og være på nivået som han var på for to år siden. Går det så fort, vil han ha gode muligheter sammenlagt og sjanser til å bli tatt ut til verdenscuprenn. Har som mål om å komme på topp ti i NM.

Silje Theodorsen (20):

– Første sesong som senior. Da handler det mest om å få etablert seg og levere forholdsvis stabilt. Hvor høyt det kan gå, får vi se. Det er mange gode seniordamer. Topp 15-plasseringer vil være bra som førsteårssenior i Skandinavisk Cup, samt topp 20 i NM.

Morten Harjo Pettersen (27):

– Være med å kjempe om topp-ti-plasseringer i Skandinavisk Cup. Kjempe om 15–20. plass og sette personlig bestenotering i NM er også naturlig for ham.

Martin Mikkelsen (22):

– Det handler om å ta et steg til. Han er god nok til å være i topp 20 i NM. Prestere godt jevnt og trutt, spesielt i distanserennene i Skandinavisk Cup.

Rolf Einar Jensen (23):

– Stabilisere seg et knepp høyere enn i fjor. Klare topp 20-plasseringer i Skandinavisk Cup. Kom blant topp 20 i NM i fjor og femmila og kan klare det igjen. Bør også komme høyere i NM, del 1, enn tidligere.

Eivind Krane Heimdal (20):

– Første år som senior, og da handler det om å få stabilisert seg på et godt nivå i norgescupen og Skandinavisk Cup. Kan se mot topp 30 i norgescuprennene.

Bjørn Vidar Suhr (21):

– Har hatt kyssesyken. Det handler om å komme seg i god trening. Han er bedre enn det har vært, men er fortsatt langt fram. Umulig å si når han går skirenn igjen.

Håkon Mikalsen (24):

– Har slitt med overbelastning, men er i en god periode. Rulleskitreningen fungerer bra. Målet er å få gått gode skirenn igjen, så får vi se hvordan han ligger an.