Lørdag morgen og formiddag avholdt Lilli Bendriss en workshop på alternativmessen som finner sted på Scandic Hotel på Langnes. Og det var det hellige feminine som sto i sentrum.

– Min oppfordring til alle kvinner er at det feminine er viktig, og at vi må komme sammen for å skape en felles energi som kan være med på å forandre verden sånn som den er i dag, sier Bendriss.

Maskulin lidelse

Hun mener nemlig at mye av grunnen til at verden er slik som den er, er den maskuline makten.

– Man ser det at det maskuline er en splittende kraft, og at det er årsaken til mye av krigen som finnes i verden. Det er bare gjennom det hellige feminine at vi kan skape varig fred, fastslår hun.

Måten å gjøre det på er heller ikke så vanskelig ifølge kvinnen som hevder seg å være et åndelig medium. Hun mener ikke at det krever noen voldelig revolusjon.

– Jeg tror at hvis mange kvinner kommer sammen og bruker sin tankekraft for å sende ut energi i verden, så kan man få til forandring.

Skjønner skeptikerne

Hun forteller videre at hun skjønner de som kanskje er skeptiske til slike metoder, men mener det er naturlig at åndelige metoder har effekt siden vi er åndelige vesener.

– Noen vil kanskje si at vi er naive, men samtidig er det noe som tar lang tid, hevder mediet.

Trommereise

På lørdagens alternativmesse var det ikke bare det hellige feminine som sto i sentrum. Healing, spådom, og magiske mineraler fant alle sin naturlige plass på messen.

Men et av messens mest særegne innslag var det kanskje Lone Ebeltoft som sto for. Hun kan nemlig tilby en reise litt utenom det vanlige. Det er ikke sol og sydenstrender det er snakk om, altså.

– Det å bli med på en trommereise innebærer å komme i kontakt med sin indre energi og sitt indre kraftdyr. Ved å komme i kontakt med denne indre energien kan man bruke den også i hverdagslige gjøremål, slik at det blir en styrke, forteller Ebeltoft.

Hun representerer Sjamanistisk forbund, som hun opplyser om at er et offentlig godkjent trossamfunn.

– For oss handler alt om naturen. De kaller oss en «ny» religion, men egentlig er vi jo den eldste, sier hun og ler.