I dag gikk Norges Musikkorps Forbunds (NMF) nordnorske mesterskap av stabelen. Hele 14 korps fra landsdelen kjempet her om heder, ære og pengepremie på 4.000 kroner i klassene skolekorps, amatørkorps og generasjonskorps. Av de 14, var de unge korpstalentene fra Bjerkaker de eneste juniorene.

– Det er et kjempeløft for et korps å få spille på ei ordentlig profesjonell scene som dette. De holdt også et overraskende høyt nivå, sier konferansier Karsten Selseth Landrø fra NMF.

Mye øving

De aller fleste medlemmene i korpset begynte å spille i fjor høst, og har siden da øvet hardt fram mot mesterskapet.

– Det har hele tiden vært et mål å spille her, forteller dirigent Cathrine Figenschau.

Og skal man tro fløytespiller Johanne Austad (8), som forteller at hun har øvet hver dag siden hun begynte, har det vært lite tid til annet enn korpsøving det siste året.

– Vi lærer kun noter på skolen, ikke bokstaver, sier hun – med glimt i øyet.

Figenschau forsikrer imidlertid at det øves hver mandag.

Suksess

På scenen spilte juniorene Scott Rogers «Rock House» og Sirkus Eliassens og Idar Torskangerpolls «Æ vil bare dans». Med seg på sistelåten hadde de også juniordrillerne fra Bjerkaker.

– Det gikk kjempebra! Vi blir uten tvil nordnorgesmestre, svarer den selvsikre trombonisten Håkon Rasmussen (9) på spørsmål om hvorvidt korpset er fornøyd med opptreden, mens resten av korpset høylytt sier seg enige.

– Du kan si vi rocka huset, legger Kristine Ørbeck Sørheim (11) til.

Får råd

At juniorene har høye ambisjoner er det ingen tvil om, men de aller fleste må nok vente ennå ett år før de kan konkurrere om nordnorgesmestertittelen.

– Det er nemlig sånn at de yngste ikke vil bli rangert, men de vil få ei åpen bedømming eller tilbakemelding fra dommerne. Den er egentlig mest ment for dirigenten, men det er de velger jo ofte å lese den høyt for korpset, forteller Landrø.

Likevel er ikke alt håp ute for en topplassering.

– Jeg snakket litt med trommisene og bassisten bak scenen, og de spiller også i skolens hovedkorps, opplyser konferansieren.

BLÆS vant

Vinnerne av skolekorps-klassen ble BLÆS fra Sørreisa, med TOF Guttekorps hakk i hæl.

På amatørkorps-siden gikk Tromsø Brass til topps, med Tromsø Orkesterforenings Janistjarkorps på andreplass.

Sør-Tromsøya Skolekorpps vant generasjonskorps-klassen.