Hele helgen pågikk Norgesmesterskapet i blomsterdekorering på The Edge i Tromsø. Til slutt ble vinnere kåret av et utvalgt lærlinger og fagpersoner som har jobbet i flere måneder med sin blomsterkunst. Tommy Eide vant A-klassen, og Eilin Katarina Melkersen vant i B-klassen.

– Jeg gikk ikke videre til finalerunden, men synes uansett det var veldig gøy å være med, sier Sakariassen til iTromsø søndag kveld.

– Jeg har ikke fått resultatplasseringen min helt ennå. Men uavhengig av plassering har det vært en utrolig inspirerende helg.

Mye arbeid

Deltakerne fikk utdelt en overraskelsesoppgave i kvalifiseringen til finalen; da skulle en uttørket Tromsøpalme brukes i konstruksjonen av dekorasjonen. Sakariassen valgte å gjøre det enkelt men godt.

– Jeg er ikke så flink å lage oppsatte konstruksjoner. Derfor spilte jeg heller på mine styrker, og lagde noe litt mer liggende. Men jeg er fornøyd med resultatet, sier hun.

Det er svært mye arbeid som ligger bak hvert eneste verk, og Sakariassen kan fortelle at dommerne også er veldig nøye når de skal bedømme de forskjellige konstruksjonene.

– De ser nøye over detaljene, og teknikken som er blitt brukt for å lage blomsterdekorasjonen er dermed veldig viktig. Også vanntilførselen kan være et moment i bedømmingen, avhengig av om planten trenger det, legger hun til.

Det var også vanningen som ble problemet for Sakariassen. Alt så ut til å funke som det skulle, men oppsatsen ble skadet på vei til konkurransen – og dermed mistet hun mange poeng da den lakk vann.

Tromsø-tema

Det at det er Tromsøpalmer og Fiskehjeller som står på blomstermenyen i dette mesterskapet er ifølge NM-general Jørn Inge Løssfelt ikke tilfeldig.

– Når vi arrangerer disse konkurransene er det et poeng for oss at vi prøver å forankre konkurransen i stedet hvor den avholdes. Årets konkurranse er i Tromsø for første gang siden 2002, og da blir det nordlys og Tromsøpalmer, sier Løssfelt.

Vinneren av årets konkurranse – Tommy Eide fra Nordland – var også den som seiret sist NM ble arrangert i Tromsø for 12 år siden.

– Det som også er viktig å huske på er at alle som deltar her er vinnere. De har alle vunnet mesterskap i sine kretser, forklarer Løssfelt.

Tromsøpalme: Slik så Sakariassens svar på overraskelseskonkurransen som hadde Tromsøpalmen som tema. Foto: Tom Benjaminsen
NM-general: Jørn Inge Løssfelt forteller at den regjerende verdensmesteren i blomsterdekorering er norsk, og mener det norske miljøet innenfor blomsterkonstruksjon er helt i verdenstoppen. Foto: Tom Benjaminsen