– Driftsregnskapet viser et samlet overskudd på nesten 2,6 millioner kroner. Men her må vi ta hensyn til merforbruket på investeringssiden på vel 777.000 kroner. Sånn sett er det virkelige overskuddet i fjor på 1,8 millioner kroner, sier Stang Meløe.

Avdragsfrihet

Her presiserer kirkevergen at fellesrådet fikk 1,6 millioner kroner i avdragsutsettelse på lånet til Kroken kirke. Det påvirker også tallene.

– Vi går på sparebluss i et driftsår hvor blant annet sykerefusjoner fra Nav gir oss 1,66 million kroner. Ved å kutte vikarer mens folk er langtidssyke, sparer vi penger.

Les også: Kommunen skal drifte nytt krematorium.

Friske i år

– Til sammenligning kan jeg nevne at sykefraværet i inneværende periode har vært lavt. Det betyr mindre bidrag fra Nav, konstaterer Stang Meløe som frykter et underskudd i 2014.

– Sammenligner vi dagens drift med 2011, mottar vi 2,5 millioner kroner mindre. Vi skjønner at kommunen må kutte og at det også rammer oss. Men samtidig har vi kirkeloven å forholde oss til. Den bryter vi hver dag.

Les også: Gravlykter - et miljøproblem.

Menighetene

– De som merker pengemangelen, er staben og de ni menighetene rundt om i kommunen. Og dersom vi må fortsette på sparebluss, vil det også ramme publikum og kirkebyggene som forfaller som følge av for lavt vedlikehold.

Stang Meløe utelukker i denne sammenhengen ikke at det kan bli snakk om å kutte ut organister ved begravelser, bryllup og gudstjenester.

– Stengte kirkebygg som følge av for få kirketjenester – våre vaktmestre og de som holder øye med brannsikkerheten – kan også bli en følge av den trange økonomien, sier kirkevergen.

Les også: Domkirka må restaureres.

Tromsø kirkelig fellesråd

Tall i mill. kr. 2013 1012

Inntekter: 44,1 43,5

Dr. resultat: 6,70 2,61

Årsresultat: 2,58 1,46

Egenkapital: 29,3 26,9

Totalkapital: 104,2 102,0