Den siktede er den samme som 24. september ble siktet for drapet på Hermod Magne Steinsund, som ble funnet skutt og drept i sin bopel i et hybelbygg i Blomliveien på Kvaløya 23. september.

Dette melder politiet i en pressemelding.

Les også: Politiet slår drapsalarm.

Under etterforskningen av drapet på Steinsund har politiet forsøkt å komme i kontakt med Stein Håvard Larsen, som også bodde i hybelbygget i Blomliveien. Den 3. oktober ble Larsen meldt savnet, og den 6. oktober ble han etterlyst gjennom media.

Les også: Ingen spor etter savnet.

Mistenkes drept

Stein Håvard Larsen ble sist sett 6. september på Kvaløysletta.

Politiet mistenker nå at den siktede 48-åringen skal ha drept Larsen i siktedes egen bopel lørdag 6. september, eller i løpet av de to påfølgende døgn.

Siktede er domfelt to ganger tidligere for alvorlig kriminalitet.

Politiet kan ikke si så mye relasjonene mellom siktede og Larsen annet enn at de bodde i samme område. Ifølge Lysnes har ikke politiet kjennskap til at det er nære relasjoner mellom verken siktede, Hermod Magne Steinsund eller Stein Håvard Larsen.

Les også: Bosatt i drapshuset meldt savnet.

Funn

Politiet melder at siktelsen blant annet bygger på kriminaltekniske funn i bopelen til siktede, uten at de ønsker å utdype hva disse funnene består i.

- Vi kan ikke utelukke at savnede er i live, men sannsynligheten er stor for at han ikke er det, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes under en pressekonferanse klokken 09.00 tirsdag.

Politiet har også beslaglagt et uregistrert skytevåpen på siktedes bopel.

Les også: Den drepte 48-åringen ble skutt.

Ikke avhørt ennå

Politiet har ingen klar formening om når liket etter Larsen skal ha blitt fraktet bort fra leiligheten, eller hvor liket nå befinner seg. Det er også uavklart hvordan Larsen skal ha blitt drept.

- Kan han ha hatt hjelp til dette?

- Vi kan ikke utelukke noe som helst. Men vi har ingen konkrete opplysninger om det nå. Det er på det rene at siktede ikke disponerer egen bil, sier Lysnes.

Siktede er meddelt den nye siktelsen, og politiet ønsker å avhøre vedkommende i løpet av denne uken.

- Siktede har ingen kommentar til siktelsen og ønsker ikke å la seg avhøre uten forsvarer, sier Lysnes.

Det er praktiske årsaker til at Lysnes ikke kan si noe sikkert om hvorvidt avhøret kan finne stede denne uken.

- Forsvareren Ann Turid Bugge bor ikke i Tromsø og hun må også finne plass i kalenderen sin. Men vi har understreket at vi ønsker å få gjennomført avhør så fort som mulig, sier Lysnes.

Annet søk

Politiet skal i dag igangsette søk etter den antatt omkomne. Lysnes sier til iTromsø at de har lett etter Larsen tidligere, men at letingen nå går over i en ny fase.

- Vi skal nå lete etter en antatt drept person. Det endrer søket litt ettersom vi nå må anta at liket kan være forsøkt skjult, sier Lysnes.

Politiet ønsker tips fra publikum som kan ha hørt bråk eller skudd fra boligene til siktede. Politiets hovedteori er at Stein Håvard Larsen er drept i siktedes bolig, men de kan ifølge Lysnes ikke være sikre på det.

- Men det er vår hovedteori, noe som understøttes av funn på stedet. Hermod Magne Steinsund ble skutt og drept og vi kan ikke utelukke at også Larsen er skutt, sier Lysnes.

ANTATT DREPT: Stein Håvard Larsen
Pressekonferanse med Einar Sparboe Lysnes på Tromsø Politihus. Foto: Ronald Johansen