Bertheussen har tidligere hatt jobben som rådmann og kommunaldirektør i Tromsø kommune.

De siste par årene har hun jobbet som finans- og administrasjonsleder ved Aker Solutions kontor i Tromsø.

Hun starter i jobben som stabssjef ved UNN over nyttår.

- Jeg vurderer dette som en av de mest spennende jobbene jeg kan få i Tromsø nå. Det er en organisasjon med en spennende dynamikk og en størrelse som alltid vil by på utfordringer, sier Bertheussen i en pressemelding fra UNN.

Sammenslåing

I sin nye jobb skal Bertheussen være leder for en stab bestående av økonomi- og analyse, HR, kommunikasjon og administrasjon.

En organisatorisk endring med sammenslåing av dagens fire stabsenheter vil være en av oppgavene til den nye stabssjefen.

- Det blir en viktig oppgave å få til god samhandling mellom staben og den øvrige virksomheten i UNN. Å utvikle støttefunksjonen for å få best mulig leveranse av tjenester til de kliniske avdelingene, er nok stikkord for det jeg vil ha fokus på, sier Bertheussen.

Bred kompetanse

- Foruten lang og bred ledererfaring, har hun med seg god ballast gjennom et årelangt arbeid i offentlig og de siste årene, privat sektor. Vi ser frem til å få henne med oss i utviklingen av UNN, sier administrerende direktør Tor Ingebrigtsen.

Han mener Bertheussens brede kompetanse og erfaring fra fagområder som økonomi, styrearbeid, HR og kommunikasjon er nettopp det UNN trenger i utviklingen av en fremtidsrettet stabsfunksjon.