Alle elever har rett til å ha det bra på skolen. Mobbing er ulovlig, og det er veldig alvorlig for de som opplever det. I følge elevundersøkelsen i 2013 så er det 4,2 prosent som blir mobbet i Norge. Dette er 4,2 prosent for mye. Ingen elever skal bli mobbet på skolen eller på fritiden. Et mobbeombud i Troms fylke vil være veldig nyttig og bra for elevene som går på skolene rundt i Troms fylke. Mobbeombudet skal bidra til at elever får ivaretatt sine rettigheter til et godt psykososialt miljø. Ombudet vil bidra til skolenes forebyggende arbeid. De kan også veilede skoler, foreldre og elever når de opplever at de ikke har et godt psykososialt miljø.

Det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt med et Mobbeombud. Voksne som har blitt mobbet da de var barn og ungdom kan slite med ettervirkninger fra barndommen. Det er mange som har fått selvmordstanker, begynt med selvskading, og andre forferdelige handlinger.

Nå foregår mye av mobbingen på sosiale medier og mobil. Det blir veldig usynlig for de voksne å finne ut av mobbingen. I Buskerud fylke så har de fått mobbeombud og antallet som opplever mobbing går ned. Et mobbeombud kan hjelpe barn, men også enhver person som føler seg mobbet.

Jeg skjønner ikke hvorfor Troms fylkeskommune har sagt nei til et mobbeombud når Utdanningsdirektoratet dekker halvparten av kostnadene. Jeg forventer at det blir satt av penger til et mobbeombud i budsjettet for 2015.