Som daglig leder i Hjem Eiendomsmegling ønsker Robin Iversen at bedriften bidrar med litt av overskuddet til å gjøre livet for folk som sliter litt bedre.

– Vi samler inn penger på to måter til Bymisjonen, gjennom vårt idrettslag Team Hjem og ved at bedriften gir 100 kroner per boligsalg i året. Vi selger rundt 250 boliger i året, som betyr 25.000 kroner til Bymisjonens arbeid.

Vil bidra lokalt

Tidligere har bedriften støttet SOS Barnebyers arbeid, nå vil de inngå en samarbeidsavtale med Bymisjonen i Tromsø.

– SOS-barnebyer har internasjonalt mottatt mellom 70.000 og 80.000 kroner årlig til å sikre barn et trygt og godt hjem. Nå ønsker vi som en lokal bedrift i Tromsø å bidra lokalt. Vi tenker å budsjettere med samme beløp til Bymisjonen, i uoverskuelig fremtid. Det blir kick off nå med New York Marathon med Team Hjem hvor målet er å samle inn mellom 15.000 og 20.000 kroner, sier Iversen.

Gjør godt arbeid

Team Hjem er en blanding av ansatte, venner, forretningsforbindelser og familie. Iversen er den eneste fra bedriften som skal løpe maraton i New York, noe han også gjorde i fjor.

– Vi har allerede klart å få inn 13.000 kroner fra bedrifter og samarbeidspartnere som gir alt fra en tusenlapp og oppover, mot at de er med som sponsorer i teamet. Vi som skal løpe betaler imidlertid både reise, opphold og alt av utgifter fra egen lomme.

– Hvorfor vil dere støtte akkurat Bymisjonen?

– De er viden kjent for sitt gode arbeid for rusmisbrukere. De driver mye godt forebyggende arbeid lokalt, de driver ungdomsklubb og familiearbeid. De gjør et godt preventivt arbeid, sier Robin Iversen.

Svært takknemlige

I Bymisjonen blir støtten satt stor pris på, og mottatt med åpne armer.

– Det er kjempeviktig for oss. VI er veldig avhengige av bidrag fra både bedrifter og privatpersoner, og vi er utrolig takknemlige for denne avtalen. Vi mottar ikke faste offentlige overføringer, en stor del av virksomheten er basert på det vi får fra private og bedrifter, sier Vibeke Olsen, samfunnskontakt i Bymisjonen.

TAKKNEMLIG: Samfunnskontakt Vibeke Olsen i Bymisjonen setter stor pris på støtten. Foto: Åsgeir Johansen Foto: ÅSGEIR JOHANSEN