I kveld vedtok kommunestyret at de ikke ønsker å gå inn og dekke Sjakk-OL sitt underskudd på 4,1 millioner kroner. Hans Olav Karde, styreleder i Sjakk-OL 2014 var til stede under hele debatten om Sjakk-OL, og var etter avgjørelsen ikke overrasket over resultatet.

– Dette var som forventet. Jeg hadde blitt mer overrasket om resultatet ble motsatt, sier Karde.

Frivillig akkord

Han ser to alternativer videre for selskapet.

– Vi kommer til å gå en runde til med alle kreditorene da vi ønsker å få til en frivillig akkord. Det vil være den beste løsningen for kreditorene som får mellom 85 prosent og 88 prosent dividende, i tillegg til at kreditorene vil få betalt i løpet av kort tid. Dersom selskapet blir slått konkurs kan kreditorene måtte vente på dette i lang tid, sier Karde.

Det er fire kreditorer som ikke har besvart forslaget om frivillig akkord.

Administrerende direktør Børge Robertsen ønsket ikke å gi noen kommentar til saken.

Skuffet

Arbeiderpartiets forslag om at kommunen skulle dekke forslaget fikk bare 16 stemmer i kommunestyret.

– Jeg er veldig skuffet over at Tromsø kommune ikke går inn for å dekke dette. Dette gir kommunen et dårlig omdømme for å holde slike arrangementer, og det vil koste oss i mange år fremover, sier gruppeleder Kristin Røymo.

Hvor de drøye fire millionene skulle hentes fra var hun likevel ikke sikker på.

– Byrådet måtte ha kommet tilbake med en ny sak hvor vi så på hvor disse pengene eventuelt skulle blitt hentet inn.

Nettopp dette reagerte byrådsleder Øyvind Hilmarsen på.

– Jeg stusser over forslagene som kom fra både Rødt og Arbeiderpartiet, fordi ingen av dem peker på hvor vi skulle hentet disse millionene, det kreves at byrådet skal finne ut av dette.

Han stiller spørsmålet om hvilke arrangementer kommunen i ettertid bør ta på seg å arrangere.

– Sjakk-OL har kostet 90 millioner kroner i offentlige midler, og Tromsø kommune har gått inn med over seks millioner. Jeg tror vi i fremtiden må gå over på arrangementer som bærer seg selv i mye større grad.