Forleden ble det kjent at Silk Bidco AS har tilbudt seg å kjøpe 100 prosent av Hurtigruten ASA-aksjene til syv kroner stykket.

Tromsø kommune eier en beskjeden andel på 0,06 prosent. Anne Berit Figenschau, byråd for finans i Tromsø kommune, bekrefter overfor iTromsø at et salg av kommunens aksjer er aktuelt nå.

– Ja, vi kommer til å legge fram en sak for kommunestyret der vi redegjør for situasjonen og hva den betyr for oss, sier Figenschau.

1,7 mill

Det betyr i så fall en inntekt på drøyt 1,7 millioner kroner for kommunen.

– Ja, med stykkpris på syv kroner, så blir det 1,76 millioner kroner, sier Figenschau.

Silk Bidco AS er et joint venture-selskap indirekte eid av Home Capital AS (kontrollert av styremedlem i Hurtigruten, Petter Stordalen), Periscopus AS, (kontrollert av styreleder i Hurtigruten, Trygve Hegnar) og et investeringsfond som forvaltes av britiske TDR Capital, har tilbudt seg å kjøpe 100 prosent av aksjene i Hurtigruten ASA med oppgjør i kontanter.

Figenschau understreker at byrådet har forholdt seg hele tiden til kommunestyrevedtaket der det er slått fast at Tromsø kommune ikke skal selge sine hurtigruteaksjer.

– Nå er situasjonen endret og vi er nødt til å vurdere dette på nytt. Vi kan risikere tvangsinnløsing av våre aksjer og det er i lys av det at et aksjesalg kan bli aktuelt, sier Figenschau.

Styrke tjenester

Med et driftsbudsjett på 3,3 milliarder kroner, så er ikke 1,7 millioner all verden. Men det kan likevel komme godt med, mener finansbyråden.

– Pengene kan gå til å styrke øvrige tjenester for Tromsøs befolkning – for eksempel skole eller helse og omsorg, sier Figenschau.