November måned har for mange blitt kjent som Movember.

Samtidig som menn sparer barten hele måneden, er fokuset på prostatakreft og målet er å samle inn penger til kreftforskning. Før man begynner å gro barten, må man barbere overleppa helt glatt.

Personlig engasjement

I går var det stort oppmøte på Stenersen Frisør for ”shavedown”.

Ordfører Jens Johan Hjort har også tidligere vist sitt engasjement, og stiller igjen med nybarbert overleppe for Movember. I år med et ekstra personlig engasjement.

– Jeg mistet jo pappa i august. Han hadde prostatakreft, og vi trodde da at han skulle dø med det, men han døde dessverre av det. Han ble nesten 88 år, det er faktisk i dag pappa ville blitt 88 år, forteller Hjort.

Han håper mange vil bidra til prosjektet.

- Gjennom dette har jeg lyst til å invitere andre med til prosjektet og bidra til at andre slipper å miste sine og andre slipper å dø av disse kreftformene. Det kan vi få til, hvis vi samler inn nok penger.

Blå bart

Samtidig som Hjort fikk barten bort, valgte kreftrammede Ernst Georg Ingebrigtsen i Profo Tromsø å farge barten blå.

Se video og intervju med Ingebrigtsen og hans blå bart her.

Også for jenter

Tilstede var også Movemberentusiast Morten Haugli, presserådgiver Arild Domaas i Kreftforeningen, generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel, Ernst Georg Ingebrigtsen i Profo Tromsø, frisørene på salogen og et knippe nysgjerrige kunder.

- Jeg har en veldig dårlig bart. Men jeg er en mann for min bart og gror det jeg har. Det aller viktigste er at man registerer seg på nettsiden movember.com og donerer hvis man har mulighet, sier Haugli.

Selv om bart er forbeholdt menn, har Haugli også en oppfordring til damene.

- Man kan også registrere seg som "Mo sista", så jeg vil også oppfordre alle jenter til å registrere seg og engasjere i Movember.

NYBARBERT: Reidar Stenersen Jr. gjør ordfører Jens Johan Hjort klar og glattbarbert for Movember. Foto: Ingrid Aronsen
MISS MOVEMBER: Ordfører Jens Johan Hjort, generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel og Movemberentusiast Morten Haugli har kickstartet Movember på Stenersen Frisør. Foto: Ingrid Aronsen
KLARE FOR MOVEMBER: Veronica Brox (fra venstre), Reidar Stenersen Jr., Ernst Georg Ingebrigtsen, Jens Johan Hjort, Anne Lise Ryel og Morten Haugli har kickstartet barte-måneden. Foto: Ingrid Aronsen