November måned har for mange blitt kjent som Movember. Samtidig som menn sparer barten hele måneden, er fokuset på prostatakreft og målet er å samle inn penger til kreftforskning.

Shavedown

I dag var det stort oppmøte på Stenersen Frisør for ”shavedown”. Movemberentusiast Morten Haugli, presserådgiver Arild Domaas i Kreftforeningen, generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel, Ernst Georg Ingebrigtsen i Profo Tromsø, frisørene på salogen og et knippe nysgjerrige kunder fulgte nøye med da Movember ble kickstartet i dag.

Ordfører Jens Johan Hjort viste sitt engasjement for kreftsaken, og fikk en god, gammeldags barbering med skum og kniv.

Farget barten blå

En annen "Mo bro" tok en litt annen vri.

Ernst Georg Ingebrigtsen (59), som ble rammet av prostatakreft i 2005, har valgt å farge barten blå.

– Jeg fikk ikke lov til å barbere bort barten, så da farger jeg den blå. Movember er et flott tiltak som viser mye godt engasjement og setter fokus på en sykdom som for mange er tabu.

Han har en klar oppfordring til alle i november.

– Barber bort barten, farg den blå eller doner penger!

Barten som døråpner

Ved gårsdagens shavedown, var også Anne Lise Ryel, generalsekretær i Kreftforeningen, til stede.

– I Movember blir barten en døråpner for vanskeligere og viktige samtaler, samtidig som man viser at man ikke tar seg selv så høytidelig.

Hun setter pris på både ordførerens engasjement og Ingebrigtsens blå bart.

– At Tromsø har en ordfører som viser et så tydelig engasjement er helt fantastisk. I Tromsø er det et stort engasjement rundt Movember, så det måtte jo bli her man startet med blå bart, sier hun.

NY VARIANT: Veronica Brox hos Stenersen Frisør sørger for at Ernst Georg Ingebrigtsen fikk Tromsøs første blå bart. Foto: Ingrid Aronsen
MISS MOVEMBER: Ordfører Jens Johan Hjort, generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel og Movemberentusiast Morten Haugli har kickstartet Movember på Stenersen Frisør. Foto: Ingrid Aronsen
KLARE FOR MOVEMBER: Veronica Brox (fra venstre), Reidar Stenersen Jr., Ernst Georg Ingebrigtsen, Jens Johan Hjort, Anne Lise Ryel og Morten Haugli har kickstartet barte-måneden. Foto: Ingrid Aronsen