Det har lenge vært kjent at Tromsø Skipsverft skal vekk fra Skansen, selv om den dendelige destinasjonen ennå ikke er hundre prosent spikret. Skipsverftet har flere ganger uttalt at de vil ut til Tønsnes sammen med Tromsø Havn, men dette blir ikke mulig med det første.

– Jeg tror det er fornuftig å bygge skipsverft på Tønsnes og ikke på øya. Vi forventer stor aktivitet der i forbindelse med den fremtidige olje- og gassaktiviteten i nord, uttalte daglig leder Åge Hansen ovenfor iTromsø i vår.

Til tross for dette har skipsverftet sett seg nødt til å gå til innkjøp av en tomt på Skattøra, som de nå jobber med å flytte til.

– Arbeidet er allerede startet med å fylle ut området, kunne Hansen melde til NRK i forrige uke.

Russiske flytedokker

Som en del av flyttingen har også Skipsverftet fått muligheten til å utvide driften sin, noe som også har blitt mulig gjennom innkjøp av to nye flytedokker fra Russland.

– Den opprinnelige planen var å bygge to slipper. Etter hvert fant vi ut at dette området vi eier ikke var så godt egnet til dette formålet. Derfor har vi bestemt oss for å få to flytedokker, kunne Hansen meddele ovenfor statskanalen.

Den første av de nye flytedokkene er på 130 meter på 6000 tonn, noe som gjør at de kan reparere og ombygge større båter enn tidligere. Denne skal snart være overtatt av Tromsø Skipsverft.

Må fordele driften

Selv om Skipsverftet er godt i gang med flyttingen til Tønsnes, vil fortsatt en del av driften foregå ved de gamle lokalene i sentrum.

– Fram til begynnelsen av 2016 vil vi bruke slippene i sentrum til de mindre båtene. Men deretter må vi ha en dokk som er mer rasjonell for å ta de mindre båtene som skal være kunder hos oss på Skattøra, konstaterer Hansen ovenfor NRK.