For litt over to år siden ble den dyreste leiligheten i 2. etasje i det nye leilighetskomplekset på Forhåpningen kjøpt for 4.840.000 kroner. Kjøperne flyttet aldri inn, og nå står den ubebodd og ligger ute for salg.

Prisantydningen er på 6.560.000 kroner.

Samsvar

– Det er en leilighet med veldig høy standard, som på ingen måte er feilpriset i forhold til dagens marked, sier Wenche E. Odden Kvamme, daglig leder i meglerfirmaet Eiendomsmegler 1.

Ifølge Odden Kvamme samsvarer prisen med boligprisveksten som har vært i Tromsø de siste årene, som har ligget mellom 12 og 13 prosent.

– Beliggenhet, samt at dette er et eksklusivt sameie på 12 leiligheter bidrar også til prissettingen, forklarer hun.

Ubebodd

Odden Kvamme bekrefter at leiligheten i Forhåpningen 3, som har et primærareal på 100 kvadratmeter, er ubebodd.

– Ja, det stemmer. De som kjøpte leiligheten har ennå ikke bodd her, sier hun.

Likevel er det en sannhet med modifikasjoner at de kan tjene hele 1,5 millioner kroner på kun litt over to år.

– Både kjøkken og bad er oppgradert i forhold til den kjøpsprisen, så det er ikke en del av den opprinnelige kjøpssummen, sier Odden Kvamme.

– Vi får se hvordan markedet responderer. Det er noe annet nå når en leilighet blir tilbudt ut i markedet og ikke 12 stykker som da det var på prosjektstadiet. I tillegg var prisene i 2012 lavere enn i dagens marked, forklarer hun.

Ingen bud

Leiligheten gir også en tilgang til en stor terrasse på cirka 27 kvadratmeter og har også heis, vannbåren varme og garasjeplass.

Mandag kveld var det syv stykker på visning.

– Det var bra og egentlig som forventet ved en såpass høy prisklasse som denne leiligheten har. Det har ennå ikke kommet noen bud, bekrefter Kvamme Odden mandag kveld.

Tobias Stein Eilertsen