I 1984 åpnet Veitasenteret, som byens og landsdelens første kjøpesenter. Siden 2000 har Amfi-kjeden hatt Veita i sin portefølje, det blir det imidlertid snart slutt på.

Riktig tid

– Vi er kommet til et veiskille etter et snart 15 års langt og godt samarbeid med Amfi-kjeden; enten fornye leie- og forvaltningsavtalen med Amfi eller overta forvaltningen selv, sier administrerende direktør Erlend Sundstrøm i Odd Berg Gruppen.

Veitasenteret eies av KS Veita Senter, som er et datterselskap i Odd Berg Gruppen. Amfi legger ikke skjul på at de har møtt tøff konkurranse fra byens øvrige kjøpesenter.

– Tiden føles rett for å trekke seg ut. Det har vært enormt krevende og tøft for alle i byen etter at K1 kom og Jekta utvidet. Veitasenteret har gått fra å ha en betydelig posisjon til å møte konkurranse fra tøffe konkurrenter, sier regionsjef Trond Aase i Amfi Nord.

Kortreiste produkter

Erlend Sundstrøm innser også at konkurransen om kundene er knallhard i byen.

– Vi må tenke annerledes enn andre tradisjonelle kjøpesenter. Vi skal ha et tilbud for dem som bor og jobber i byen, samtidig skal vi være et sted for nisjeaktører innen design, kunst og håndverk, og egendesignede klær. Vi ønsker å satse på kortreiste produkter, hvor design og kvalitet er viktige faktorer, sier han.

Veitasenteret har et areal på 10.500 kvadratmeter fordelt på 70 prosent butikkareal og 30 prosent kontorer. 80 prosent av arealet er utleid, hvor Rema 1000, Lindex og Habitat er de største butikkaktørene.

Tromsøs Grünerløkka

Nå håper Sundstrøm at de kan tilføre senteret et nytt og spennende innhold, tilpasset posisjoneringen nord i sentrum.

– Nordbyen er inne i en spennende utvikling, med eldre hus som renoveres og gjøres om til leilighetsbygg. Det bor unge og urbane mennesker i denne delen av sentrum, hvor byens sjel er best bevart. Nordbyen kan bli Tromsøs svar på Grünerløkka, med kort vei til handel, kultur, uteliv og jobb, sier Erlend Sundstrøm.

Amfi-direktøren mener Veitasenteret også må satse på etableringer som skiller dem ut fra andre senter.

– Veitasenteret er et spennende bygg som ligger i et spennende område. Det er bare å finne den rette sammensetningen av leietakere, sier Aase.