Det viser en undersøkelse som Næringsforeningen i Tromsøregionen har gjennomført blant sine medlemmer.

– Tilbakemeldingen fra næringslivet er klar; få løst trafikkflokene i Tromsø, så er vi med å betaler, sier direktør Nils Kristian Sørheim Nilsen i Næringsforeningen i Tromsøregionen.

På bakgrunn av flere debatter om vei og infrastruktur i Tromsø den siste tiden, sendte Næringsforeningen ut en spørreundersøkelse til sine medlemmer.

189 svar

Vi har registrert at mange nå er lei av at den ene planprosessen avløses av den andre, uten at det gjøres noe konkret med veiene. Vi ønsket å finne ut om det var vilje til å betale for bedre veier og det mener vi at undersøkelsen viser at det er, sier Nilsen til iTromsø.

189 respondenter har tatt stilling til fire påstander om bruk av bompenger for å realisere nye veiprosjekter i Tromsøregionen. Påstandene er generelt formulert, de er ikke knyttet opp mot konkrete prosjekter som E8 i Ramfjord, ny forbindelse til Kvaløya eller andre prosjekter.

18 prosent av de spurte svarte at de er helt imot bompengefinansiering.

LES OGSÅ. – Kommer ikke utenom bompenger i Tromsø

Engasjerte

– Det er svært tydelig at dette er et tema som engasjerer. I tillegg til at mange svarte på undersøkelsen, mottok vi også mer enn 50 kommentarer. I disse er det også flere som tar til ordet for å videreføre og styrke dagens ordning med bensinavgift, enten som et tillegg eller som et alternativ til bompengefinansiering, sier Nilsen.

Han er ikke sikker på om medlemmene i Næringsforeningen er representative for resten av befolkningen i Tromsø.

God infrastruktur og veier er veldig viktig for næringslivet. Svarene fra denne undersøkelsen gir et tydelig signal fra næringslivet om at nå må ting begynne å skje, sier Nilsen.