- I kveld har vi invitert gode venner, familie og folk som har vært med på dugnad til en føråpning av butikken, forklarer innehaver Cathrine Nyvoll.

Sammen med kollegene Britt Dørnberg, Bente Mortensen og Regine Markussen åpnet hun onsdag kveld klesbutikken White i Fredrik Langes gate, i de gamle lokalene til Postbanken Eiendom vis-à-vis Åhlens.

Stor målgruppe

Da iTromsø var innom åpningen i 18.30-tiden, var lokalet fylt av handlelystne kunder, som fikk anledningen til å kombinere shoppingen med musserende vin og litt fingermat for å feire at butikken endelig var åpningsklar.

- Vi har jobbet dag og kveld i én måned nå for å få butikken ferdig, avslører Nyvoll.

Hun har tro på at White, som ikke hører til noe butikkjede, vil klare seg bra i sentrum, til tross for at flere butikker har måtte gi tapt de siste årene.

- Jeg tror vi treffer en stor kundegruppe med vårt konsept, påpeker Nyvoll.

- Tanken vår har vært at her kan man kjøpe klær helt fra man er tenåring til man er avhengig av rullator. Vi har i tillegg et godt utvalg til menn, noe som har vært en mangelvare i sentrum. Vi tror derfor vi vil bli et viktig tilskudd i byen, forklarer Mortensen.

Som iTromsø har skrevet tidligere, jobbet gjengen sammen på Vic i Tempogården inntil butikken ble lagt ned i august.

Jørn Hoel i sitt ess

I tillegg til rabatterte priser kunne White også overraske de inviterte kundene med et musikalsk innslag under kveldens åpning. I 19-tiden dukket nemlig Jørn Hoel opp i butikken for å holde en eksklusiv minikonsert for de fremmøtte.

Her vartet den "Stjernekamp"-aktuelle tromsøværinger opp med kjente og kjære låter som "Har en drøm", "Fever", "Lost in the tango" og "Ei hand å holde i", til stor begeistring fra publikum.

Han gikk heller ikke av veien for å flørte litt med butikkinnehaveren, og organiserte liketil pardans for de ansatte, som noe motvillig gikk med på å danse til "Lost in the tango".

- Her er det om å gjøre å danse så sensuelt som mulig, utbrøt Hoel, nærmest for å gjøre Nyvoll og hennes kolleger enda mer utilpass.

Kjøpte ny dress

To av dem som hadde funnet veien til føråpningen av White var Arild Østgård og kona Bjørg Inger Østgård. De dro ikke tomhendt fra butikken.

- Den dressen her satt som et skudd, så den skal jeg kjøpe, forklarer Arild Østgård, og viser fram en grå dress som han nettopp har prøvd.

For Bjørg Inger Østgård ble det ingen egne kjøp.

- Jeg er bare med som konsulent, påpeker hun lattermildt.

Begge to fikk et godt førsteinntrykk av den nye sentrumsbutikken.

- Det er bra med liv i sentrum, samtidig som det er bra at man kan gå inn i butikken fra gateplan. Butikken er dessuten lys og trivelig, forklarer ekteparet.

I morgen, torsdag, er det duket for ordinær åpning av White.

Arild Østgård fant seg ny dress på White, med god hjelp fra kona Bjørg Inger Østgård som stilte opp som konsulent.
Britt Dørnberg, Cathrine Nyvoll, Bente Mortensen og Regine Markussen skålte for åpningen av klesbutikken White i Fredrik Langes gate.
Latteren satt løst hos innehaver Cathrine Nyvoll (nummer to fra venstre) og hennes kolleger Britt Dørnberg, Bente Mortensen og Regine Markussen under åpningen onsdag kveld.