Sentrum: Onsdag ble planene for Mathall Tromsø presentert med blant andre Jørn Hoel, Gunnar Wilhelmsen og Gunnar Jensen i spissen. De satser flere millioner kroner i de gamle TBBL-lokalene i Grønnegata på ferskvarer som kjøtt, fisk, meieriprodukter og andre lokale matvarer og restaurant.

Ikke overrasket

Det samme konseptet har lenge vært under planlegging i Kystens Hus, som er i ferd med å reise seg på tomta til det gamle Domusbygget.

– Vi var ikke overrasket da planene ble presentert. Vi har hørt om dem tidligere og var kjent med hva som kommer, sier Alf-Erik Veipe, til daglig økonomidirektør i Norges Råfisklag.

Han sitter blant annet i styret til Kystens Hus AS som står bak prosjektet på kaikanten ved indre havn. I tillegg til blant annet å huse Norges Sjømatråd, Fiskeridirektoratet region Troms, Innovasjon Norge, Lerøy Aurora og Norges Råfisklag, satses det på matopplevelser og formidling i første etasje.

Har tro på konseptet

– Vi jobber ufortrødent videre med vårt konsept. Innholdet blir mye av det samme her nede, det ser vi. Vi kan imidlertid ikke se på det som negativt. Vi befinner oss i sentrum og vår holdning er at alt som skaper økt aktivitet er en fordel for byen, sier Veipe.

Han ser ingen grunn til at de skal endre på sine planer, og de er nå i ferd med å sluttforhandle avtalen med dem som skal drifte ferskvaretorget og restauranten.

– De blir leietakere i første etasje. Det er snakk om lokale krefter som skal inn. Jeg tror det blir et veldig bra konsept, det de jobber med.

Ikke mathall

Alf-Erik Veipe kan røpe så mye at det både blir sjømat, landbruksvarer, bakervarer og kaffe, i tillegg til at Coop skal inn med egen dagligvarebutikk, som et supplement til ferskvarene.

– Det kommer til å ligne på Mathallen i Oslo, bare i mindre målestokk. Vi ønsker ikke å kalle vårt konsept for mathall, sier han.

Av Kjetil Vik