Engasjementet Tromsø-folk har for å hjelpe andre er slående stort - og det er noe Kate Eines i "Hjelp oss å hjelpe" merker godt.

Mandag skrev iTromsø om organisasjonen "Hjelp oss å hjelpe" som gjentar fjorårets julekampanje "Jul for alle" ved å tilrettelegge for at de som ikke har det så godt, skal få litt ekstra støtte for å gjøre julen litt lettere.

Det er allerede bortimot hundre som har meldt sin interesse for å være giverfamilie.

- Bare i dag har jeg gått gjennom 57 meldinger, det er sikkert over 30 som gjenstår å besvare. Det er et helt enormt engasjement, og det er helt fantastisk, for det er enda flere mottakerfamilier i år, sier leder Kate Eines til iTromsø fredag kveld.

Hun tror årsaken til at det er flere som har meldt sitt behov i år, er at tidligere deltakere har holdt kontakt og nykommerne har økt i antall.

- Ordet sprer seg. Torsdag 30. oktober utfordret jeg folk på Facebook til at siden vår skulle på 2.500 "likes" før 1. desember, det fikk den etter bare fire dager. Så satte vi et nytt mål om å nå 3.000 før samme dato, det nådde vi i dag. Nå vet jeg ikke helt hva målet skal være, men jeg er veldig spent på hva vi ender opp på, sier Eines, som tror det er en effektiv måte å profilere organisasjonen på.

Tro på Tromsø-folk

Og det er litt av hvert å holde styr på for Eines.

- Jeg må klare å ha et system over giverfamiliene, mottakerne, hva de ulike trenger og ønsker seg, hva folk gir, og så skal man sette det sammen. Jeg prøver å kombinere slik at flere kan gi til samme familie om de har store eller mange behov, sier Eines.

Lederen spår at det vil melde seg flere når det er enda nærmere jul.

- Jeg vil tro halve listen er på plass, men jeg har tro på at vi skal få dekket alt vi trenger. Tromsø-folk er fantastiske når det gjelder å stille opp og gi støtte og engasjere seg, det går nesten ikke an å si det nok, sier Eines.

- Om jeg står der i siste liten og mangler noe er jeg sikker på at noen kommer til å hjelpe til, sier hun.

Dyrt med julemat

Hva som står på ønskelistene til folk, er derimot noe som varierer stort.

- Adventskalendere, julepynt, juletrær, mat - det er så mye forskjellig. Noen har veldig spede ønsker og blir glad for småting, mens andre sliter mye mer. Ting vi kanskje ser som en selvfølge, som ribbe eller pinnekjøtt, er faktisk ganske dyrt. Jeg kjenner selv hvor lyst jeg har på god mat og hvordan jeg føler at det hører til jula, så jeg tenker at det gjør jo andre folk også, sier Eines.

Selv om hun er glad for deltakelsen og engasjementet hittil, håper hun det bare vil fortsette.

- Det er så godt å se og kjenne at vi ønsker andre, ukjente medmennesker godt, at vi vil de skal ha ei fin jul. Jeg håper virkelig vi skal klare å hjelpe alle som trenger det, avslutter Eines.