Svein-Erik Pettersen, leder i Kroken og omegn bydelsråd, er også leder for et nytt prosjekt i bydelen. Sammen med ei prosjektgruppe, jobber han for å skape en bydelspark i området rundt Kroken kirke.

Her ønsker vi å lage en møteplass for alle, både unge og eldre. Kirka er et samlingspunkt for mange allerede og alle her har et forhold til kirka, sier Pettersen.Ønsker engasjementBydelsrådet har jobbet med prosjektet over lengre tid, og har fått finansiering både fra kommunen og Framtidens byer.

– Til sammen har vi omtrent 200.000 kroner og vi er godt i gang med forprosjektet. Vi har jobbet med denne kirkeparken eller bydelsparken i over ett og et halvt år. Nå vil vi få med engasjementet til folket.

Spørreundersøkelse

Arbeidsgruppa har nemlig opprettet en spørreundersøkelse på Kroken og omegn bydelsråds hjemmesider på nett.

– Her håper vi så mange som mulig kommer med sine innspill. Vi trenger gode ideer og planer fra alle aldersgrupper. På spørreundersøkelsen er det mulighet for å si både hva man ønsker å ha i parken og hvordan man vil bruke den.

– Vi håper å skape et skikkelig engasjement rundt dette og vi har behov for tilbakemeldinger på hvordan vi kan skape en god bydelspark for alle, legger Pettersen til.

Han mener Kroken har stort behov for et løft i form av en ny park.

– Vi mener behovet er stort og dette er et unikt prosjekt i en bydel som skriker etter oppgradering. Kroken vokser i størrelse og vi trenger en større møteplass for alle.

Trenger finansiering

Når folket har sagt sin mening, planlegger arbeidsgruppa å sette enda sterke fokus på finansiering av bydelsparken.

– Dette er et stort prosjekt som kanskje vil koste opp til 3–4 millioner. Vi kommer til å søke tilskudd på flere forskjellige måter, forteller Pettersen, som ønsker å rette en stor takk til prosjektleder Else Karlstrøm Minde i Tromsø kommune.

– Hun har gjort en formidabel innsats for dette prosjektet, sier han.

Stort potensial

Else Karlstrøm Minde jobber som arealplanlegger og sier området rundt kirka har stort potensial.

– Området rundt kirka er veldig lite opparbeidet i dag, men det har et veldig potensial til å bli et skikkelig flott sted.Hun synes det er hyggelig at Pettersen setter pris på hennes innsats.

– Jeg må jo bare skryte tilbake. For oss i kommunen er det flott å møte et slikt engasjement for sin egen bydel. Jeg håper det kommer tilbakemeldinger på mange i bydelen om hva de ønsker av parken.

I tillegg til Kroken bydelspark, har to andre prosjekter i Tromsø fått statlige midler av Framtidens byer.

– Det er også gitt midler til Stakkevollan hvor de ønsker å gjøre noen tiltak oppe i marka og det er gitt midler til Fridtjof Nansens plass. Alt er forprosjektmidler, så alle tre prosjektene er i en tidlig planleggingsfase, avslutter Minde.