– Vi er opptatt av at Tromsø ikke skal stoppe opp nå, selv om hele Sjakk-OL ble opplevd som negativt i ettertid. I den sammenheng er det helt avgjørende at næringslivet i byen er med på å bidra til at det skjer noe her, og da må også vi være med, mener direktør for The Edge, Øyvind Alapnes.

– Feil for Tromsø

Norsk Bridgeforbund skal i samarbeid med Europeisk Bridgeforbund arrangere åpent EM i bridge i Tromsø i tidsrommet 27. juni til 11. juli neste år. Arrangementet vil trekke rundt 1.200 deltakere fra hele Europa, som skal kjempe i åpent EM, ungdoms-EM og en internasjonal junorfestival.

Ifølge Alapnes vil dette arrangementet bli helt annerledes enn Sjakk-OL.

– At Nordic Choice Tromsø har valgt å sponse Bridge-EM med 250.000 kroner, er fordi arrangementet har en helt annen økonomisk modell enn det som var tilfelle for Sjakk-OL. Her må alle deltakerne betale for mat og opphold selv. I tillegg er bridge-folk sosiale mennesker som blir å benytte seg av for eksempel byens restauranter, forklarer hotelldirektøren.

Alapnes er derfor klar på at de ikke har noen grunn til å være skeptisk til å gå inn med et nytt sponsorbidrag, til tross for at de tapte store penger på Sjakk-OL.

– Bare The Edge tapte faktisk over én million kroner på arrangementet, men vi er helt sikker på at det samme ikke vil skje nå. Sjakk-OL var rett og slett veldig feil når det gjelder hva slags type arrangement Tromsø bør satse på, mens Bridge-EM er veldig riktig. Jeg tror folk i Tromsø vil merke dette mesterskapet ti ganger så mye, sammenlignet med hva som var tilfelle med Sjakk-OL, mener hotelldirektøren.

Tromsømannen Reinhold Fieler, første varamedlem i styret i Norsk Bridgeforbund, bekrefter at EM-deltakerne betaler for mat og opphold selv.

- Det som skjedde med Sjakk-OL var selvsagt ikke bra for omdømmet til Tromsø, men Bridge-EM er noe helt annet ettersom deltakerne betaler alt selv. , sier Fieler.

Hans bekymringer ligger andre steder.

- Det er fri påmelding til Bridge-EM. Så hvis det blir få deltakere så har vi et problem. Der ligger usikkerhetsmomentet, sier Fieler.

Fylkeskommunen bidrar

Prosjektleder for Bridge-EM, Rune Kufaas, er glad for at de har fått med seg Nordic Choice-kjeden på laget. Nå jakter de flere sponsorer.

– Vi er i dialog med flere, der målet er å skaffe til sammen én million kroner i sponsorbidrag, forklarer Kufaas.

Troms fylkeskommune var ifølge prosjektlederen tidlig ute med å støtte opp om arrangementet.

– De har bidratt med 5,8 millioner, så nå venter vi på tilbakemelding fra Tromsø kommune.