Tilskuddsavtalene som Tromsø kommune har tegnet med flere frivillige organisasjoner skal revideres, og denne gangen er bakgrunnen at kommunen har noen tanker om at frivillige organisasjoner som mottar tilskudd, skal yte noe tilbake.

– Det betyr at vi ønsker å ha et tettere samarbeid med de som mottar tilskudd fra kommunen, slik at vi i enda større grad kan løse oppgaver man er enige om er viktige sammen, sier byråd for helse og omsorg, Kristoffer Kanestrøm.

Ingen kutt

Ifølge byråden delte kommunen ut 8.4 millioner kroner til frivillige organisasjoner som driver med sosialt arbeid i fast tilskudd i fjor. Dette er viktige offentlige midler som det er nødvendig man har god oversikt over, mener Kanestrøm.

– Vi mottar regnskap som viser hva organisasjonene bruker penger på, men tror alt blir bedre om vi klarer å samarbeide tettere, forteller Kanestrøm.

Han kan også røpe at i budsjettforslaget som legges frem på mandag, vil det ikke være kutt i tilskuddene.

– Når vi gir ut 8.4 millioner er det rimelig å forvente noe tilbake, sier byråden.

Godt supplement

Et område Kanestrøm trekker frem som eksempel er stengetider.

– I sommer hadde både Kafé 103, Kafé X og Kirkens Bymisjon stengt samtidig - med bedre samarbeid vil vi forsøke å unngå problemstillinger som dette.

– I denne sammenhengen er det frivillige organisasjoner som jobber med rus eller psykisk helse, og når vi gir penger til disse er det fordi de er et godt supplement til kommunen, med forutsetning at man klarer å dokumentere hva midlene går til og om det er effektivt, sier Kanestrøm, som hevder det ikke er grunn til å frykte urimelige krav fra kommunens side.