Klokka 16.00 gikk fakkeltoget på 400–500 personer fra Nerstranda. Alle hadde møtt opp for å vise sin solidaritet til mobbeofre og for å rette lys, bokstavelig talt, på mobbeproblematikken.

Les også: Ble slått, tråkket på, dyttet og trakassert

– Det er flott å se at så mange har møtt opp i dag, det viser at Tromsø har tatt utfordringer på alvor, sier initiativtaker Sandra Borch (Sp).

Viktig for å belyse

Hun erkjenner dog at toget bare er et lite steg i kampen mot mobbing.

– Fakkeltoget i seg selv kan ikke stoppe mobbing, men jeg håper det kan være med på å skape en diskusjon om problematikken blant barn og unge. Man kommer et langt stykk ved å prate om problemene, som nok er litt tabulagt i vårt samfunn, sier Borch.

Les også: Vil bli kvitt mobbestempel

Voksne har ansvar

Da fakkeltoget ankom Stortorget ble det holdt en rekke appeller, blant annet fra varaordfører Anni Skogman (Frp). Hun erkjente at politikere hadde et ansvar, men dro også fram de voksnes rolle i å forebygge mobbingen.

Les også: – Skolen gjør ofte en dårlig jobb

– Ved å snakke stygt om en nabo, en kollega eller andre, er foreldre med på å skape mobbeholdninger hos barna. Man må være bevisst på sin rolle som voksen og som forelder, konstaterer hun.

Fakkeltoget startet utenfor Nerstranda. Foto: Håkon Steinmo
Iniatiativtaker Sandra Borch (Sp) håper toget kan være med på å skape debatt rundt mobbeproblematikken. Foto: Håkon Steinmo
Anni Skogman (Frp) trakk frem de voksnes rolle i å bekjempe mobbing. Foto: Lars Marius Matre
Foto: Håkon Steinmo
Foto: Lars Marius Matre
Foto: Lars Marius Matre