Testdag for klamydia ved UiT

Torsdag er den store testdagen for klamydia ved universitetet.

  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

- Vi hadde en slik dag i fjor og da opplevde vi at det var veldig mange som ville teste seg. Siden det ble en såpass stor suksess bestemte vi oss for å få til en lignende dag i år også, forteller helsesøster Anne-Lill Aasen.

I fjor møtte 150 personer opp for teste seg ved Universitetet i Tromsø den aktuelle dagen.

Populær dag

- Vi står hele dagen fordelt på to plasser på universitetsområdet, sier Aasen som er helsesøster ved sosialmedisinsk senter i Tromsø.

Hun legger til at helsesøstrene blir å finne sammen med studenter fra studentorganisasjonen Medisinernes seksualopplysning på MH-bygget og teorifagbygget på campus.

- Det er tydelig at slike dager er populære og det virker som flere tenker at de vil teste seg for klamydia, forteller Aasen.

- I år håper vi at enda flere enn 150 personer kommer innom oss. De vil få både informasjon om testing og brosjyrer her, sammen med prøver og prøveglass for de som ønsker å teste seg.

Flere tester positivt

Tall fra studenthelsestasjonen viser at antall personer som tester seg er doblet. Det er også antall positive klamydiatester.

- 665 testet positivt for klamydia i Troms i 2013. Av disse var 154 tilfeller av klamydia i Tromsø, sier Aasen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter