I slutten av oktober ble det klart at Troms fylkestrafikk ser seg nødt til å kutte i en rekke bussruter, hovedsakelig i distriktene, som følge av at selskapet styrer mot millionunderskudd.

Avhengig av foreldre

Blant stedene som rammes er Erfjord. Det har fått Troms Sosialistiske Ungdom til å reagere, noe som førte til at flere medlemmer i partiet valgte å demonstrere.

- Forslaget til Troms fylkestrafikk om å kutte i busstilbudet vil gå veldig hardt utover ungdommen som bor i Ersfjord. Ettersom siste buss kommer til å gå klokken 17 om ettermiddagen, vil det føre til en forskjellsbehandling, forklarer Stian Rokstad, fylkesleder i Troms Sosialistiske Ungdom, før han legger til:

- Ungdommene som bor der ute kommer til å bli helt avhengig av at foreldrene deres kan kjøre og hente dem. Det er det ikke alle som har muligheten til, og dermed vil det være svært begrenset hva de kan være med på av sosiale aktiviteter, sammenlignet med ungdommer som bor mer sentralt.

Sover i telt

For å demonstrere hvor lite de har til overs for dette rutekuttet, tok flere medlemmer av Troms Sosialistisk Ungdom i ettermiddag bussen fra Giæverbukta til Ersfjordbotn. Her hadde de torsdag kveld slått opp telt, for å overnatte til neste dag.

- Vi er åtte stykker her totalt nå, så kommer det to til om en stund. I tillegg til meg er også fylkesnestlederen her og et par til medlemmer partiet, samt noen ungdommer som bor her ute, forteller Rokstad.

Han legger ikke skjul på at denne demonstrasjonen først og fremst er en symbolsk handling.

- Men jeg håper jo selvsagt at Troms fylkestrafikk kan ta det til seg og innse hvilke konsekvenser et slikt kutt vil medføre. De må huske på hvem de er til for, nemlig brukerne av busstilbudet, påpeker fylkeslederen.