Svendsen har lenge vært hjertesyk, og har en stabil hjertekapasitet på mellom 20 og 30 prosent.

Det kostet mange krefter å holde konserten i Kulturhuset i høst, men Svendsen nekter å gi seg, og tar med seg forestillingen på miniturné i Nord-Norge.

De skal besøke Narvik, Finnsnes og Harstad henholdsvis 24. januar, 31. januar og 7. februar.

– Folk kom tilreisende Tromsø ens æren for å overvære konserten i høst. Det gjorde sterkt inntrykk å få tilbakemeldinger fra personer fra hele landet, og det var da jeg skjønte at budskapet i konserten nådde langt utover bygrensen. De som hadde lengst reise var fra Tyskland. Derfor har vi valgt byer i Nord-Norge som er sentrale for kultur, og håper så mange som mulig vil starte det nye året sammen med oss, sier Svendsen.

Korte avstander

Han legger ikke skjul på at relativt kort reisetid også er foretrukket.

– Vi har lagt opp løpet slik at vi kan reise hjem til Tromsø mellom konsertene. Jeg har ikke all verden til helse, men hjertekapasiteten er stabil og i samråd med leger på sykehuset og fastlegen min anser vi det som relativt trygt å legge ut på denne turen. Vi lærte utrolig mye under konserten her i Tromsø, og står dermed godt stilt i forhold til ekstra forholdsregler som må tas.

- Vi er klare over at dette er et ambisiøst prosjekt som utvilsomt kommer til å bli krevende, men jeg reiser med et stort nettverk av gode mennesker, så jeg kan garantere at det blir konsert.

Prosjektet «Living the dream» har fått mye oppmerksomhet, og Svendsen håper han når ut til målgruppen, nemlig unge mennesker med hjertelidelser.

– Dette prosjektet har på mange måter blitt større enn meg selv og mine helseplager. Gjennom dette arbeidet ønsker jeg å vise at livet ikke trenger å stoppe opp selv om man får hjerteproblemer. Med en så alvorlig diagnose burde jeg trolig holdt meg roligere, men dette handler om å bruke det lille overskuddet jeg har i mine gode perioder til noe positivt. Både for meg selv og for andre.

En utfordring

Å legge ut på en slik miniturné vil uten tvil bli utfordrende for Svendsens helse.

– Enhver person med så lav hjertekapasitet som jeg har vil oppfatte femti meters gange på flat mark som en utfordring. Det er klart at denne typen aktivitet er hardt for en med min kapasitet, men det slik jeg velger å bruke den energien jeg har, sier Svendsen.

For å hjelpe seg har Svendsen fått med seg bransjemannen Jens Richard Jensen.

– Jensen var tilfeldigvis til stede under konserten i høst. Så snart vi hadde gått av scenen ringte han meg og sa han var imponert over forestillingen. Det er utrolig stort for meg å ha en tungvekter som han med på laget, sier Svendsen.

Jensen har tidligere jobbet med blant annet Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og turnerer for tiden med Honningsvågrevyen.

Han frir nå til næringslivet om hjelp til å gjennomføre prosjektet.

– Næringslivet stilte opp i enormt stor grad for å få showet på hovedscenen i Kulturhuset på vingene. Det er jeg virkelig takknemlig for. Jeg håper noen i næringslivet også denne gangen vil ta kontakt slik at vi sammen kan rette fokus på viktigheten av å leve mens vi er i live. Det er jo det alt dette handler om; å leve ut drømmen, sier Svendsen.