En undersøkelse Sentio Research Norge AS gjennomførte for NSO og Universitas i fjor, viser at kun 48 prosent av studenter i Norge har tegnet innbo- og ulykkesforsikring.

– I dag er det ingen studentsamskipnader som har forsikring for studentene, men vi ønsker at det skal være slik det er i arbeidslivet. Dette bør delvis finansieres av staten, sier Kristian Myhre, velferds- og likestillingsansvarlig i Norsk studentorganisasjon (NSO).

Han peker på to ulike forsikringer studenter bør ha.

– Minimum bør alle studenter være forsikret med ulykke- og uføreforsikring. I utgangspunktet er ikke studenter forsikret, og man må tegne forsikring selv.

Myhre deler inntrykket av at mange studenter vet for lite om forsikring.

– Det vi ser er at mange studenter ikke er forsikret i dag, og hvor oppmerksomme de er på forsikring henger nok sammen med hvor mye informasjon de har fått. Jeg tror blant annet at mange studenter ikke vet at de ikke er forsikret mot ulykker på studiestedet. Derfor har det vært viktig for oss at reiseforsikringen vi tilbyr også skal gjelde på studiestedet.

NSO begynte i 2007 å tilby en egen forsikring til studenter.

– Tilbakemeldingene vi får fra forsikringsselskapene vi bruker, er at mange studenter ikke ser hvor viktig det er med forsikring før uhellet er ute. Derfor er det viktig for oss å tilby et rimelig alternativ inntil en offentlig studentforsikring er på plass, sier Myhre.